Жълт код за силен вятър издаде за днес Националният институт

...
Жълт код за силен вятър издаде за днес Националният институт
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър в Монтана и Враца

Жълт код за мощен вятър издаде за през днешния ден Националният институт по метеорология и хидрология за областите Враца и Монтана.

Днес над страната ще има раздрана и междинна и висока облачност, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология. След обяд от запад облачността ще се усилва и вплътнява и по здрач в западните региони ще завали дъжд. През нощта преваляванията ще обзет централната част на Дунавската низина и Лудогорието. Ще духа слаб и сдържан югозападен вятър, по северните скатове на Западна Стара планина ще е краткотрайно мощен. Ще бъде топло с оптимални температури сред 25° и 30°, в София ще е към 26°.

Над планините облачността ще се усилва и след обяд в масивите от Западна България ще завали дъжд. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към 17°, на 2000 метра – към 10°.

По Черноморието ще доминира слънчево време, само че по-късно след обяд от запад облачността ще се усилва и вплътнява. Ще духа слаб и сдържан юг-югозападен вятър. Максимални температури: 25°-29°. Температурата на морската вода е 18°-21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, предава БНР.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР