Жълт код за силен вятър е обявен в цялата страна.

...
Жълт код за силен вятър е обявен в цялата страна.
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър е обявен в цялата страна


Жълт код за мощен вятър е разгласен в цялата страна. Времето е евентуално рисково. Прогнозите са за мощен северозападен вятър със междинна скорост от 14 -19 метра в секунда, като поривите ще доближават до 24 метра в секунда. Предупреждението е за летящи предмети. На доста места има снегонавявания и преспите затрудняват придвижването по пътищата.

Във връзка с оповестения жълт код два екипа на дирекция „ Аварийна помощ и превенция” към Столична община реагират на място при сигнали. През нощта екипите са отреагирали на пет сигнала за паднали клони и дървета.

Oт Столична община припомнят още на жителите да обезопасят незакрепени предмети от тераси или прозорци на жилища, офиси и търговски обекти и да бъдат деликатни при напредването си.

Изпълнителите на строителни обекти да ревизират положението на строителните оградите, крановете, скелета и да подхващат дейности по обезопасяването им. Собствениците на търговски и рекламно-информационни детайли също да ревизират обектите си.

Според прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология през днешния ден ще остане прохладно с сдържан и мощен северозападен вятър. Още сутринта преваляванията в Западна България ще спрат и облачността ще стартира да се раздира и понижава. По-късно след обяд и в източните региони ще спре да вали. Максималните температури ще са най-вече сред 0° и 5°.

Над Черноморието ще бъде облачно и с превалявания най-вече от дъжд. Максималните температури ще са 4°-6°. Температурата на морската вода е към 8°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

В планините ще бъде облачно, прохладно, с отслабващи превалявания от сняг. Ще духа плевел, по високите и открити елементи и ураганен северозападен вятър, който ще основава условия за снегонавявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 5°, на 2000 метра – към минус 9°.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР