Жълт код за крайно високи температури е в сила и

...
Жълт код за крайно високи температури е в сила и
Коментари Харесай

Адска жега в половин България

Жълт код за извънредно високи температури е в действие и през днешния ден за 16 области в страната. Предупреждението за високи температури е в действие за Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Хасково и Ямбол .

В тези региони се чака след обяд температурите да надвишават 35 градуса. При тези температури са вероятни здравни проблеми за чувствителни и заболели хора, възрастни и деца.

Екстремален показател за пожароопасност е в действие тук-там в 4 области. Индексът значи, че са вероятни бързо разпространяващи се доста мощни пожари, които могат да се окажат сложни за преодоляване. Предупреждението е за елементи от Благоевград, Бургас, Хасково и Ямбол. В останалите територии на тези области важи оранжев показател. Такъв показател има и тук-там в областите Варна, Велико Търново, Добрич, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Русе, Стара Загора. Оранжевият показател значи, че заплахата от пожари е доста огромна.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР