Жълт код за интензивни валежи и гръмотевични бури е обявен

...
Жълт код за интензивни валежи и гръмотевични бури е обявен
Коментари Харесай

Интензивни валежи и гръмотевици се очакват в 11 области

Жълт код за интензивни превалявания и гръмотевични стихии е разгласен в 11 области на страната за 6 май, сочи информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология, представена от организация " Фокус ".

Предупреждението важи са областите Перник, София град и област, Враца, Ловеч, Плевен, Габрово, Стара Загора, Велико Търново, Русе и Търговище. На места в тези области се чакат обилни превалявания с количества до 25 – 30 л/кв.м.

Очакват се и градушки. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него да нахлува по-студен въздух, само че в Източна България съвсем през целия ден той ще се задържи от юг и ще бъде сдържан и мощен. Минимални температури сред 9° и 14°, оптимални в множеството места сред 17° и 22°, в София към 16°. Атмосферното налягане ще бъде доста по-ниско от междинното за месеца.

Над Черноморието ще има разкъсвана облачност, намаляваща и до слънчево. Само на обособени места ще превали слаб дъжд. Ще духа сдържан южен вятър. Максимални температури на въздуха 17-22°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините също облачността ще е забележителна с превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър, който вечерта ще стартира да се ориентира от запад. Максимална температура на 1200 метра към 11°, на 2000 метра - към 4°.

През нощта против вторник северозападният вятър ще се усили. Валежите ще намалеят и в множеството региони ще спрат. Във вторник ще бъде много прохладно и хладно, най-вече облачно, към момента на обособени места с валежи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР