Жълт код над голяма част от страната ще има във

...
Жълт код над голяма част от страната ще има във
Коментари Харесай

Времето се обръща, удрят ни градушки и порои КАРТА

Жълт код над огромна част от страната ще има във вторник. Атмосферното налягане ще се увеличи, само че ще остане по-ниско от междинното за месеца. През нощта и на следващия ден преди обяд над северозападните региони, а по-късно денем и над останалата част от Северна и Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Има условия за местни обилни извалявания и градушки.

В югоизточната част от страната през нощта ще е най-вече ясно, на следващия ден ще се задържи най-вече слънчево и горещо. През деня вятърът последователно ще се ориентира от северозапад, най-късно в източните региони. Максималните температури ще са от 26 градуса в крайните северозападни региони до 34 градуса на югоизток.

По Черноморието ще е най-вече слънчево. Над северните региони към и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, само че единствено на обособени места кратковременно ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан вятър с южна съставния елемент, който вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са 28-31 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините сутринта ще е най-вече слънчево. По-късно денем над масивите от Югозападна България и Стара планина ще се развива купеста и купето-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Максималната температура на 1200 метра ще е към 22 градуса, на 2000 метра - към 14 градуса.

През идващите дни понижението на температурите ще продължи. В сряда вятърът от северозапад ще се усили. Над Източна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, там тук-там ще превали временен дъжд, допустимо е да прегърми.

Над Западна и Централна България облачността ще намалее до най-вече слънчево. В четвъртък вятърът ще отслабне и ще се ориентира от север. Ще доминира слънчево време, ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места ще превали за малко. Максималните температури ще са сред 25 и 30 градуса.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР