Жълт кантарион се използва за приготвяне на различни лечебни рецепти.

...
Жълт кантарион се използва за приготвяне на различни лечебни рецепти.
Коментари Харесай

Невероятните лечебни свойства на жълтия кантарион

Жълт кантарион се употребява за подготвяне на разнообразни лечебни предписания. Това растение цъфти от юни до септември със златисто жълти цветове.

Най-важната характерност на жълтия кантарион е кървавочервеният цвят, който се появява, когато смачкате цветните листенца сред пръстите си.

Маслото от жълт кантарион е в действителност най-хубавото масло за рани, то облекчава болката, предотвратява възпалението и лекува.

През 20-ти век е намерено, че това растение има доста ефикасен антивирусен и антидепресивен резултат, който няма страничните резултати на елементарните медикаменти. Оттогава ползата към това растение нараства бързо.

При разнообразни здравословни проблеми жълтият кантарион може да се употребява под формата на смес, чай или масло.

Често се употребява като смес за профилактика на възпалителни положения, като инфектиране на венците. Освен това усъвършенства кръвообращението, стопира кървенето и се употребява при лекуване на алергии, обриви и стомашни болести.

Най-често се употребява маслото от жълт кантарион за външно приложение. Действа като еликсир и е изключително дейно при ревматични болести, болки в мускулите и е чудесно средство за масаж. Маслото може да се употребява за грижа за суха и напукана кожа. Помага при лекуване на рани, изгаряния първа степен, инфектиране на яйчниците, вагинални инфекции (гъбични и вирусни инфекции, в това число HPV, херпес и даже HIV), хемороиди, разширени вени, язви, белези, стрии и акне. Маслото се употребява за външно приложение и в никакъв случай върху пресни рани. Запазва лечебната си мощ две години.

Това масло е отлично за грижа за суха и напукана кожа. Действа като еликсир, като е изключително дейно при ревматични недоволства, мускулни болки и е чудесно средство за масаж. Има външно и вътрешно приложение, само че не и за пресни рани. Някои лекари предлагат потреблението на масло от жълт кантарион в процеса на зарастване на рани.

Важно е да се означи, че маслото от жълт кантарион е чудесно средство при разнообразни женски проблеми като кисти, възпаления на яйчниците и гъбички.

Необходими съставки:

40-50 г свежи цветове и листа500 мл базово масло (зехтин, кокосово, слънчогледово)

Накълцаните цветове и листа леко се намачкват, заливат се с маслото и се оставят в буркан да престоят на слънце 6-8 седмици, като понякога се разклаща.

От маслото се приема по 1 чаена лъжичка 2-3 пъти дневно или се употребява външно като лапа, както и за мазане и масаж.

Качеството на зехтина е доста значимо.

Чай

Необходими съставки:

Вижте още: Ползи от сока от целина

1 ч. л. жълт кантарион250 мл вряла вода1 ч. л. захар или мед

Сушените цветове и листа от жълт кантарион или двойно повече пресни се заливат с вряла вода и се оставят да престоят 10-15 минути. Прецедете течността, подсладете със захар или мед.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР