Жалба за унищожени агитационни материали е постъпила днес в Районната

...
Жалба за унищожени агитационни материали е постъпила днес в Районната
Коментари Харесай

Три жалби са постъпили в Районната избирателна комисия във Видин

Жалба за унищожени пропагандни материали е постъпила през днешния ден в Районната изборна комисия във Видин. Жалбоподателят е представител на коалиция от партии. Общо три са жалбите до момента, сподели ръководителят на комисията Емил Емилов и изясни, че информация за тях е налична на уеб страницата на РИК.
"Ние поддържаме на страницата на РИК електронен указател, в който жалбите са обществени, вижда се от кого са постъпили, методът на регистрация, дата, час... След това ние се произнасяме със мнение под формата на решение. До момента са две, преди минути е постъпила трета тъжба. Предишните две тъжби са рутнни, нищо значително като нарушавания не е установено от районната изборна комисия, т.е. досега подготовката за изборният развой тече безпрепятствено и в действителност сносно. "
259 секции, от които 17 преносими, ще работят в изборния ден в област Видин. По предварителна информация гласоподавателите са 88 952, сподели още Емил Емилов.
"На базата на тези данни ние сме поръчали бюлетините, които са към този момент при нас, тече опакованото, и следва да бъдат разнесени по общините. По закон те са с 10% повече от гласоподавателите, т.е. 98 000 бюлетини. "
В 45 секции ще може да се гласоподава машинно. Секциите са избрани с решение на ЦИК, като всички са с над 300 гласоподаватели. Най-много секции с опция за машинно гласоподаване има във Видин.
"За Видин са към 26 секции, разпределението в детайли е разказано в решение №230 на ЦИК от 25 април 2019 година. Извършено е образование оделно на секциите с машинно, следва доставка на машините, инсталиране и в допълнение техниците ще дават отговор на въпроси, както и ние ще оказваме помощ на хората в секциите, в които има машинно ", сподели ръководителят на РИК Видин.
Секции с опция за машинно гласоподаване няма да има в общините Макреш и Чупрене, прецизираха от комисията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР