Jaguar I-PACE ще бъде първият премиум автономен електрически автомобил в

...
Jaguar I-PACE ще бъде първият премиум автономен електрически автомобил в
Коментари Харесай

WAYMO и JAGUAR LAND ROVER обявяват дългосрочно партньорство, стартиращо с автономен JAGUAR I-PACE

Jaguar I-PACE ще бъде първият премиум самостоятелен електромобил в автопарка на Waymo Първият самостоятелен I-PACE на Waymo ще стартира проби през 2018 година и ще стане част от автопарка от коли без водачи на Waymo през 2020 година До 20 000 автомобила ще се причислят към автопарка на Waymo през първите две години на произвеждане Jaguar Land Rover и Waymo ще прегледат и други благоприятни условия за бъдещо съдействие
Jaguar Land Rover и Waymo афишират през днешния ден дълготрайното си стратегическо партньорство. Заедно двете компании ще разработят първия в света премиум самостоятелен електромобил за транспортни услуги без лидер.

Jaguar Land Rover и Waymo (преди Проект за самостоятелен автомобил на Google) ще работят взаимно, с цел да проектират и конструират самостоятелни коли Jaguar I-PACE. Това дълготрайно стратегическо съдействие ще подкрепи общите цели на Waymo и Jaguar Land Rover: да създадат колите по-безопасни, да освободят скъпото време на хората и да подобрят подвижността за всички.

Автомобилът Waymo Jaguar I-PACE, оборудван с технология за самостоятелно ръководство, подготвена за всеобщо произвеждане, ще стартира проби по-късно тази година. Пътните проби и събирането на данни в действителни условия ще разреши на инженерите на Waymo и Jaguar Land Rover да усъвършенстват технологиите и да обезпечат оптимална сигурност и надеждност. През първите две години ще бъдат създадени до 20 000 автомобила I-PACE и ще бъдат налични за клиентите на услугата на Waymo за превоз без лидер, евентуално извършвайки 1 милион пътувания дневно.

Jaguar I-PACE бе стартиран по-рано този месец и е първият напълно електрически SUV автомобил на компанията. Той е напълно нов и е мечтан и удобен, мощен електромобил без взаимни отстъпки. Jaguar Land Rover имат желание да влагат доста и да се трансфорат в водачи при самостоятелните, свързани и бъдещи електрифицирани технологии.

До през днешния ден Waymo е единствената компания с автопарк от напълно самостоятелни коли - без хора на предната седалка - по публичните пътища. По-късно тази година Waymo ще започва първата в света транспортна услуга с самостоятелни коли, позволяваща на хората да си поръчат автомобил посредством приложението на Waymo.

Проф. доктор Ралф Спет, Главен изпълнителен шеф на Jaguar Land Rover, сподели: „ С Jaguar I-PACE имаме непостижим автомобил, който превзема въображението на клиентите по света. Нашият блян към развиването на интелигентната подвижност се нуждае от експертни дълготрайни сътрудници. Обединявайки сили с Waymo, ние сме новатори в тласкането напред на границите на технологиите. Заедно ще предоставим самостоятелния Waymo Jaguar I-PACE, предлагащ грацията, простора и екологичното задвижване, които клиентите чакат. “

Джон Крафчик, Главен изпълнителен шеф на Waymo, сподели: „ Докато ние в Waymo сме фокусирани върху основаването на най-опитния лидер в света, екипът на Jaguar Land Rover е създал напълно нова платформа за електрически акумулатори, която ще зададе нов стандарт във връзка с сигурността, дизайна и опциите. Сигурни сме, че клиентите на Waymo ще се любуват на безвредното, първокласно и прелестно прекарване, което самостоятелният I-PACE ще предлага. “

Waymo Jaguar I-PACE ще бъде показан на Международното автомобилно ревю в Ню Йорк.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР