Jacobi Asset Management, със седалище в Лондон, успешно представи първия

...
Jacobi Asset Management, със седалище в Лондон, успешно представи първия
Коментари Харесай

Европа изпревари САЩ, стартирайки първия спот Биткойн ETF

Jacobi Asset Management, със седалище в Лондон, сполучливо показа първия в Европа спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) на Euronext Amsterdam.

ETF-ът, наименуван Jacobi FT Wilshere Bitcoin ETF, работи под регулаторния контрол на Комисията за финансови услуги в Гърнси (GFSC) и ще бъде разпознат с тикер признака “ “.

В това начинание отговорностите за настойничество ще бъдат поверени на Fidelity Digital Assets, а компанията за търговия Flow Traders поема ролята на маркет мейкър, както се акцентира в неотдавнашното известие на Jacobi.

Създаването на ETF следва забележителен път за Jacobi, която в началото си обезпечи утвърждение за фонда през октомври 2021 година, с планове да стартира търговия през 2022 година

Компанията обаче реши да отсрочи проектите си заради неподходящите условия, преобладаващи на пазара на цифрови активи, в това число разрушителните събития като срутва на екосистемата Terra и несъстоятелността на крипто борсата FTX.

Заслужава да се означи, че въпреки борсово търгуваните облигации (ETN) да са познато наличие в европейския пейзаж, наричани групово борсово търгувани артикули (ETP), предлагането на Jacobi се отличава като първия ETF от този тип.

За разлика от вложителите в ETN, които имат дългови скъпи бумаги, акционерите на ETF са частични притежатели на базовите акции на продукта. От Jacobi подчертаха, че техният ETF се придържа към конструкция без ливъридж и деривати, което е в контрастност с характерностите, постоянно свързвани с ETN.

Важно е да се означи, че Европа заема водеща позиция в стартирането на спот Биткойн ETF, даже преди Съединени американски щати, макар многочислените заявки, подадени до Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища (SEC) през последните години, които всички срещнаха отвод.

Оптимизмът още веднъж се разпали във връзка с евентуалното утвърждение на спот Биткойн Фонд от SEC, изключително с присъединяване на колоса в ръководството на активи BlackRock (BLK), който оглави няколко нови заявки, включващи съглашения за “споделяне на надзора ”, целящи попречване на манипулирането на пазара.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР