JA Bulgaria навършва 25 години в България. Ние сме част

...
JA Bulgaria навършва 25 години в България. Ние сме част
Коментари Харесай

Жана Димова, JA Bulgaria: Нашите програми помагат на ученици да могат да управляват своите лични финанси

JA Bulgaria навършва 25 години в България. Ние сме част от JA Worldwide, която е организация на повече от 100 години, на всички континенти и в доста страни развива уменията по предприемачество, финансова просветеност и умения за работа за младежи от начален учебен стадий, през прогимназиален, гимназиален стадий и в университетска възраст. Това сподели Жана Димова – специалист образования и планове в JA Bulgaria, в предаването " Човекът на фокус “ на " Фокус “. 

Програмите " Лични финанси “, " Практични финанси “, " Умни финанси “ на JA Bulgaria оказват помощ на възпитаници да се учат да ръководят своите персонални финанси и да взимат финансово грамотни решения.  

JA Worldwide разработва и приложението FinQuest, което също е част от самодейността на организацията за създаване на финансово способно потомство през игрови формат. " Това приложение дава опция на младежи да минат през четири провокации и да развият ръководството на персоналните си финанси. За да може то да бъде преведено на български и да се употребява и в образованието по финансова просветеност, е належащо 400 младежи да преминат  през тези четири куеста. Обявяваме лотария, в която младежите могат да изтеглят това приложение, до 31 май да ни изпратят скрийншот на това, че са минали през тези провокации, и имат опция да завоюват огромна премия. Училищата, които записват най-вече възпитаници от тяхното учебно заведение, също ще има премия “, изясни Жана Димова.  

" Умения на бъдещето “ е част от план " Дай старт на триумфа “, който се концентрира върху развиване на уменията за работа. " Вчера имаше уебинар на тематика " Критично мислене “. На 14 юни ще имаме уебинар на тематика " Бюджетиране “. В JA Bulgaria доста държим на смесеното образование – да учим теоретично какво се случва и посредством цифрови умения. Връзката с менторите през онлайн платформи е доста добър метод учениците да се усещат по-комфортно “, съобщи специалистът.  

Днес пък ще се организира уебинар " Практично за финансите “. " Темата му е образованието като инвестиция в бъдещето и се концентрира върху това по какъв начин хората на високи позиции във финансовите институции са стигнали до там, какви решения са взимали още от учебно заведение, с цел да изминат целия път до триумфа “, изясни Жана Димова. 

На 10 юни ще се организира Младежки бизнес конгрес " Изгряващи звезди “ на Младежкия рид в Пловдив.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР