JA България организира инициативата за 16-та година, след като през

...
JA България организира инициативата за 16-та година, след като през
Коментари Харесай

1065-ма младежи бяха мениджъри за един ден

JA България провежда самодейността за 16-та година, откакто напролет получи специфичната премия на Комисията по нравственос към Българското сдружение за връзки с обществеността и Първа премия за Програма от нестопанския бранш - за „ Мениджър за един ден "

Под надслова „ Вдъхнови бъдещето " на 12 октомври се организира 16-то издание на „ Мениджър за един ден ". За присъединяване аплайваха 1700 възпитаници и студенти, а като работодатели-домакини на младежите в този ден се записаха близо 200 компании, институции, неправителствени организации, които обезпечават работните места за мениджърите за един ден. Сред предоставените позиции, които се заеха от 1065 възпитаници и студенти в 55 обитаеми места в страната бяха такива на кметове на над 10 общини, ръководител на СОС, мениджъри на огромни интернационалните компании като HP, Coca-Cola HBC, инженери, механически мениджъри, учители, занаятчия готвачи, финансови, маркетинг експерти и специалисти в съвсем всички области на бизнеса и публичния живот.

Денят приключи с тържествена гала в Стартъп Хамбара на JA България в София Тех Парк, където участници и мениджъри споделиха страстите от деня. Водещ на тържествената гала беше Антон Хекимян от bTV, а измежду формалните посетители, които почетоха събитието бяха кметът на София Йорданка Фандъкова, зам.-министъра на образованието и науката Таня Михайлова, началникът на РУО - София-град доктор Ваня Кастрева, регионалният шеф на Перник Ирена Соколова, ръководителят на УС на JA България Бони Бонев, и други лица от публичния живот на страната.

„ За мен е извънредно неспокойствие Столична община да посрещне за поредна година Кмет на София за Един ден, в границите на самодейността „ Мениджър за един ден ". Денят за Николай, като мой „ управител " през днешния ден беше опция да научи повече за това по какъв начин работи Следствен отдел към окръжна прокуратура и да се въодушеви за своята бъдеща кариера. Сигурна съм, че за всички младежи, които взеха присъединяване в самодейността, 12 октомври ще остане един паметен ден! " - с тези думи кметът Й. Фандъкова се обърна към участниците и домакините на самодейността по време на закриващата гала в JA Startup Хамбара на Джуниър Ачийвмънт в София Тех Парк.
„ Научих доста нови скъпи умения, които ще ми оказват помощ за бъдещото ми кариерно развиване и с сигурно даже единствено за този един ден като кмет на София, знам, че станах по-добър човек ", показа разчувствуван 16-годишният Николай Бошнаков от 91 Немска гимназия в София.

По време на програмата, както всяка година, одобрени експерти дадоха опция на младежите да се срещнат с действителни работни задания. Домакините потопиха своите „ мениджъри за един ден " в работното си всекидневие, демонстрираха им от вътрешната страна по какъв начин работи техния бранш и ги въодушевиха да открият своето професионално предопределение.
HP България, главен сътрудник на „ Мениджър за един ден " 2017, посрещна в своя офис в София 9 млади мениджъри.

Изпълнителният шеф на компанията - Асен Георгиев, също показа своя „ стол ". В края на деня той поздрави участниците и гостите на церемонията: „ За нас присъединяване в самодейността „ Мениджър за един ден " дава извънредно скъп опит. Имаме опция да погледнем ежедневните ни провокации с нов взор, с помощта на младите, необременени хора, които имат смелостта да излязат от обичайните рамките при решаването на проблеми. И не на последно място, самодейността е неповторим късмет да се срещнем от близо със идващото потомство експерти и да им помогнем да изберат своето бъдещо развиване още през днешния ден. Това е едно същинско пътешестване в бъдещето, което ни оказва помощ да затвърдим HP Inc. България като един от желаните работодатели в страната ".

По време за заключителната гала заместник-министърът на образованието Таня Михайлова поздрави участниците и връчи от името на МОН и JA България премията за най-предприемаческо учебно заведение. Инициативата е на JA Европа и е покана към всички партниращи на организацията учебни заведения, работещи в региона на образованието по предприемачество, да показват своите кандидатури за номинация за европейската премия „ Предприемаческо учебно заведение на годината " (TES Awards 2017). Българският притежател на наградата е СОУ „ Георги Бенковски ", Пазарджик, а представител на учебното заведение ще пътува за европейското събитие на TES Awards в Талин през ноември.

Емоционална и зареждаща, церемонията мина в шерване на прекарванията от деня от участници - мениджъри и младежи. Ученикът Мино Караджов от СГПЕ „ Джон Атанасов ", участник в сериала „ Не по този начин брат " по Vbox7 и „ управител за един ден ", за втора година направи особено послание към младежите в залата. „ Знаете ли кои са най-четените заглавия в медиите от младежите в днешно време - „ кои са най-платените специалности " и „ по какъв начин да реализира бързо триумф в кариерата ". Не се сещам обаче за нито един сполучлив човек, който е почнал своето професионално занятие, с претекстът, че то ще го направи богат. Напротив, всички ние, когато избираме своя професионален път, би трябвало да търсим това, което ни прави щастливи - по този начин в действителност няма да ни се постанова да работим нито ден " - сподели Мино на своите връстници.

Тази година „ Мениджър за един ден " се реализира с поддръжката на HP Inc. България, Coca-Cola HBC и Publicis One, а медийни сътрудници бяха bTV, Economy.bg, Нетинфо, Кариери, Investor Media Group.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР