Иззети са 125 хиляди евро при акцията на Главна дирекция

...
Иззети са 125 хиляди евро при акцията на Главна дирекция
Коментари Харесай

ГДБОП и прокуратурата разбиха мащабна схема за фалшиви пари и документи

Иззети са 125 хиляди евро при акцията на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) и прокуратурата против група за подправени пари и персонални документи, оповестиха на брифинг от двете институции, в който участваха административният началник на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова, заместникът ѝ Чавдар Пастованов и Явор Серафимов, шеф на ГДБОП.

Работата по следствието е почнала през април, като по случая е взела участие и Европол. Претърсени са 10 адреса в София и един отвън столицата. При интервенцията са задържани четирима души, измежду тях има и жена. Те са арестувани за до 72 часа, следва да се внесе искане в съда да бъдат арестувани за непрекъснато. Прокурор Пастованов добави, че ще се проверява и присъединяване на други хора в групата. Както и къде, с каква цел, и от кого се употребяват подправените евро и документи.

Един от арестуваните в предишното е бил съпричастен с трафика на мигранти. Сред задържаните са член на групата, който е търгувал с неистинските банкноти, подобен, който е съпричастен към производството им, както и индивидът, съхранявал готовата продукция. Всички арестувани са добре известни на ГДБОП и особено по отношение на подправянето.

Директорът на ГДБОП Явор Серафимов уточни, че в Германия, Франция и други страни от Европейски Съюз са засечени от подправените банкноти, създадени от групата.

Според ГДБОП неистинските документи са с положително качество. При акцията са конфискувани и средствата, с които са се изработвали подправените персонални документи и пари.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР