Иззехме незаконно използваните пет магазина в подлез Студентски общежития“ (пешеходния

...
Иззехме незаконно използваните пет магазина в подлез Студентски общежития“ (пешеходния
Коментари Харесай

Район „Изгрев“ иззе незаконно използвани магазини в подлез в „Студентски град“

" Иззехме нелегално употребяваните пет магазина в подлез „ Студентски общежития “ (пешеходния подлез при спирка „ Изток “). Става въпрос за обществена общинска благосъстоятелност, която от три години се употребява без за това да се заплаща наем ", заяви кметът на регион " Изгрев " Делян Георгиев.

" От районната администрация неколкократно са уведомявали ползвателите, че парични средства от тях в региона не постъпват и ще се пристъпи към изземане на парцелите. Реакция не последв " а, показва Георгиев. Той добавя, че няма да допусне общината да се разграбва, тъй като това са парите на всички жители на региона.

" При самото изземване са открити още нарушавания като нелегално подложен кафе автомат. Въпросните търговски обекти са и нелегално включени към ВиК мрежата на подлеза. Така на процедура водата на магазините се е плащала от Столична община през годините ", осведоми кметът на " Изгрев ". Той оповестява, че възнамерява да бъдат направени нови търгове. Така от една страна наемните цени ще бъдат обновени, а от друга ще се даде опция за развиване на дребния бизнес и най-важното ще се спазят законовите разпореждания.

" Борбата с противозаконното присвояване на общински имущество е един от главните ми цели. Време е да потвърдим, че страната не е нощен надзирател. Тя би трябвало да бъде добър собственик ", написа Георгиев в обществената мрежа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР