Изявленията на Лавров - направени в обширен манифест, публикуван в

...
Изявленията на Лавров - направени в обширен манифест, публикуван в
Коментари Харесай

Лавров: ЕС „припява” на САЩ

Изявленията на Лавров - направени в просторен манифест, оповестен в ежедневника „ Комерсант “ и на британски в списание „ Русия в световната политика ” - пристигнаха единствено няколко дни след сериозно значимата среща в Женева сред президентите Джо Байдън и Владимир Путин, която вдъхна вяра за ново съдействие и, вероятно, краят на интервал на съществено утежняване на връзките сред Москва и Запада, който продължи повече от една година.

„ Вашингтон и Брюксел, без подправена невзискателност, се нарекоха „ котвата на демокрацията, мира и сигурността “, за разлика от„ авторитаризма във всякаква форма “, написа той, като показва по-специално желанието да засилят потреблението на наказания в полза на " поддръжка на демокрацията по света " ".

Освен това публикацията на Лавров беше оповестена единствено няколко дни след срещата на върха на Европейския съвет предходната седмица, където 27 държавни и държавни ръководители единомислещо одобриха извънредно строги изводи, създаващи предварителни условия за държавното управление на Путин, преди то да може да упорства за топене в дипломатическите връзки. Лидерите се съгласиха да излязат със взаимното си изказване след натоварен спор, в който Полша и балтийските страни направиха сполучливи опити да отхвърлят предложенията на немския канцлер Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон за наново ангажиране на Москва в разговора, в това число опцията за среща на върха.

В публикацията си Лавров назова водачите на Европейски Съюз от хористи на Байдън, които бяха авансово готови по време на срещите на Г-7, в централата на НАТО и в Брюксел преди срещата на върха Байдън-Путин в Женева. И той отбелязва, че съвсем незабавно след срещата в Женева „ американските чиновници започнаха да настояват, че са отправили нови претенции към Москва и че в случай че тя не ги извърши, ще бъде подложена на нов напън, в това число спомагателни наказания.

"... Европейските столици, откакто уловиха настроението на " огромния брат ", незабавно започнаха интензивно и щастливо да му пригласят ”, написа Лавров. „ Същността на изказванията беше: ние сме подготвени да възстановяваме връзките с Москва, само че тя първо би трябвало да промени държанието си. Усещането е такова, че хорът е в поддръжка на солиста е било квалифицирано авансово... ".
 Отношенията Русия - Англия са неприятни по виновност на Лондон, счита Лавров Отношенията Русия - Англия са неприятни по виновност на Лондон, счита Лавров
Отговорността за незадоволителното положение сега на връзките сред Руската федерация и Англия е напълно на Лондон, се к...

Обвинявайки Запада в двуличие, в опита да диктува мирогледа си на Москва и Пекин, Лавров повтори подправени обвинявания като това, че Съединени американски щати, НАТО и Европейски Съюз са подкрепяли държавния прелом в Украйна през 2014 година Всъщност президентът Виктор Янукович избяга от страната след месеци на продължителни митинги в Киев поради отхвърли си от обещанието да подпише съглашение за икономическо и политическо асоцииране с Европейски Съюз.

Разбира се, Лавров не сподели нищо за враждебните дейности на Русия в чужбина, в това число убийства, хакерски атаки и интервенция в изборите. И той единствено индиректно загатна нашествието и анексирането на Крим през 2014 година, както и дълготрайната финансова и военна поддръжка на Русия за сепаратистите в Източна Украйна, като „ опити за отбрана на правата на руснаците “.

Лавров също не загатна директно опозиционния водач Алексей Навални, против който беше осъществен опит за ликвидиране, а по-късно - откакто се възвърне в Германия и се завърна в Русия - беше задържан и затворен.

Но Лавров означи неведнъж казаното от Путин: Русия в никакъв случай няма да се поддаде на натиска на западните наказания. И предизвести западните столици, че това мнение се споделя необятно от съветския електорат.

„...Едностранни отстъпки като тези от края на 90-те години на предишния век не е имало и няма да има. Ако желаете да си сътрудничите, върнете пропуснатите си изгоди и бизнес известност - седнете, с цел да уговорите стъпки един към различен в търсене на обективни решения и взаимни отстъпки. "
 Блинкен: Съединени американски щати не желаят милитаризирането на Арктика Блинкен: Съединени американски щати не желаят милитаризирането на Арктика
Американският държавен секретар Антъни Блинкен съобщи във вторник, че Вашингтон желае да избегне милитаризирането на Арктика, защото гл...

През годините работа в Ню Йорк Лавров задълбочено учи процедурите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и е умел договарящ. Но той може да бъде и доста безсрамен и студено подигравателен - до степен да опонира на действителността, да смущава даже жителите на личната си страна, като твърди, че с цел да изпратят геополитически сигнал, те би трябвало да са подготвени да се откажат от италианското сирене пармезан.

Лавров повтори апела на Путин за срещата на върха на петимата непрекъснати членове на Съвета за сигурност - Китай, Франция, Русия, Англия и Съединени американски щати - формат, който Москва от дълго време избира, макар че някои анализатори настояват, че е стар. Той сподели, че Русия е подготвена за договаряния, само че не е реалност, че западните столици имат вяра в това.

" [Ние] постоянно ще останем отворени за почтен разговор с всеки, който покаже взаимна подготвеност да откри баланс на ползите - на солидна, непоклатима основа на интернационалното право ", написа Лавров. " Това са нашите правила. "

………..

Дейвид Херценхорн, „ Политико ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР