Изявленията на европейските политици, че Украйна все още не може

...
Изявленията на европейските политици, че Украйна все още не може
Коментари Харесай

Захарова нарече подлост изявленията срещу кандидатурата на Украйна за членство в ЕС

Изявленията на европейските политици, че Украйна към момента не може да претендира за статут на претендент за член на Европейския съюз, са гнусни във връзка с Киев, сподели представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

По-рано италианският министър председател Марио Драги съобщи, че съвсем всички огромни страни от Европейски Съюз се опълчват на даването на Украйна на статут на претендент за участие в Европейски Съюз.

„ Това е подло във връзка с Украйна, това е подло. Защо подло и за какво за Украйна? Ами тъй като всички предходни години, десетилетия, а ние в този момент водим обстановката до преди 2014 година, т.е. това не са 10 години, а повече, споделяха тъкмо противоположното. Те обещаваха влизането на Украйна в техните редици всяка година. Всяка година споделяха, че „ в този момент сте с още една крачка, още половин сантиметър, един милиметър по-близо до заветната цел, която ви наложихме “, т. е. европейската интеграция “, сподели тя по радио Sputnik.

„ Къде бяха същите тези политици, които в този момент убеждават украинците, че към момента не са подготвени да ги одобряват и Украйна не е подготвена да влезе на никое място, къде бяха те със същите тези изказвания тогава? “, акцентира Захарова.

По думите на Захарова, министър председателят на Италия в действителност разгласи през 2022 година това, за каквото през 2014 година съвсем беше погубен президентът на Украйна Янукович. Но реакцията на Запада към изказванията на Рим предстоящо е по-цинична, добави тя.

По-рано прессекретарят на украинското външно министерство Олег Николенко съобщи, че украинското външно министерство е разочаровано от думите на австрийския външен министър Александър Шаленберг за нуждата да се откри специфичен метод за Киев да си сътрудничи с Европейския съюз вместо цялостно участие.

„ Считаме ги за стратегически недалновидни и не дават отговор на ползите на обединена Европа “, сподели Николенко в коментар, представен от ТАСС.

На 24 април австрийският външен министър Александър Шаленберг сподели, че Украйна би трябвало да получи някаква друга форма на присъединяване в Европейския съюз, а не пълноправно участие.

През май 2021 година естонският президент Керсти Кальюлайд приказва за вероятностите за европейската интеграция на Украйна. „ Що се отнася до Европейски Съюз, бих желал да видя повече храброст от страна на Европейски Съюз за разширение. Трябва да се вземе някакво решение във връзка с страните от Източното партньорство – или да им се предложи безусловно същото участие, което имат другите страни от Европейски Съюз, или да се сътвори нов формат на съдействие с триото страни, които имат европейски упоритости – Украйна, Молдова, Грузия.

Лично аз съм последовател на първия вид, т.е. просто уголемение. Но също по този начин би трябвало да разберете, че това ще отнеме доста време. За да се присъедините към Европейски Съюз, би трябвало да извършите доста условия и нито една от това трио страни, дано бъдем почтени, не е подготвена да извърши критериите за участие “, добави тя.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР