Изявленията на американски политици, че Русия уж ще атакува“ Украйна

...
Изявленията на американски политици, че Русия уж ще атакува“ Украйна
Коментари Харесай

Антонов отговори на изявленията на САЩ за момента на руската „инвазия“ в Украйна

Изявленията на американски политици, че Русия сякаш ще „ нападна “ Украйна по време на Олимпиадата или след довеждане докрай на интернационалните надпревари, не са подкрепени с никакви доказателства, Вашингтон продължава да пуска „ прахуляк в очите “, сподели съветският дипломат в Съединените щати Анатолий Антонов в отговор на въпрос от Newsweek.

„ Джейк Съливан е с обезпокоителен звук. В сходни изявления виждаме само желанието на администрацията да усили оптимално степента на пропагандната акция против страната ни. За да се сътвори усещането в обществото, че „ експанзията “ е неизбежна “, сподели дипломатът, чиито думи са представени на страницата на дипломатическата задача във Facebook.

„ Коментарите на политиците, че Русия ще „ нападна “ Украйна по време на Олимпийските игри или след тях, не са подкрепени с никакви доказателства. Вашингтон просто продължава да се " хвърля прахуляк в очите ", базирайки се на някакви разследващи данни, чиито детайлности не се дават ", акцентира Антонов.

В същото време, както означи съветският посланик, даже в Съединени американски щати наблюдаващите „ означиха, че доверието на американските жители в сходни изказвания внезапно е намаляло “. „ На собствен ред съветското управление неведнъж е заявявало, че страната ни няма да нападна никого “, заключи Антонов.

Вчера съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан съобщи, че Русия може да стартира „ инвазия “ в Украйна по време на Олимпийските игри в Пекин. Освен това, съгласно американското издание Politico, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън твърди, че е показал на съдружниците датата на съветската „ инвазия “ в Украйна. Той също по този начин прикани американците неотложно да изоставен Украйна, като акцентира, че всеки американец би трябвало да извърши това в границите на 48 часа.

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова изрази мнение, че " нервността на Белия дом е по-показателна от всеки път " и се изяснява с обстоятелството, че " англосаксонците имат потребност от война ", пързалката на американската военнополитическа машина е подготвена още веднъж да мине през живота на хората. Освен това външното министерство акцентира, че координираната осведомителна офанзива против Москва има за цел да дискредитира справедливите претенции на Русия за гаранциите за сигурност.

Русия неведнъж отхвърля подправените оценки на Съединени американски щати за подготовката на инвазия в Украйна. Москва твърди, че Съединени американски щати са създали проект за специфична интервенция за утежняване на обстановката към Украйна и упрекват Русия за това. От Кремъл обясниха, че осведомителното напрежение към придвижването на съветските войски през негова територия се нагнетява, с цел да се демонизира Русия и да се нарежда като „ агресор “. Външният министър Сергей Лавров упрекна Съединени американски щати, че провокират военна нервност покрай границите на Русия.

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Западът е във военна полуда, говорейки за желанието да " накаже " Русия за хипотетично плануваната " офанзива " против Украйна. В същото време той увери, че Русия е подготвена за всевъзможни развития в областта на сигурността. Руското външно министерство акцентира, че Русия няма да нападна никого, като назова неприемлива даже концепцията за война сред нашите нации.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР