Изявлението на президента на Русия Владимир Путин, че Абхазия и

...
Изявлението на президента на Русия Владимир Путин, че Абхазия и
Коментари Харесай

Грузинската църква оспори твърдение на Путин за териториалната цялост на Грузия

Изявлението на президента на Русия Владимир Путин, че Абхазия и Южна Осетия " не са били част от Грузия ", съставлява изкривяване на историческите обстоятелства. Това се споделя в особено известие на Грузинската патриаршия, съобщи БГНЕС, базирайки се на " Двери ".
Църквата е подготвена да поддържа провеждането на поредност конференции и научни прояви, отдадени на този въпрос, с цел да не се позволяват сходни операции. " Изявлението на президента на Руската федерация от 9 юли за скорошната история на Абхазия и така наречен Южна Осетия е интерпретация, която провокира извънредно отрицателна реакция в нашия народ. Подобно изкривяване на историческите обстоятелства способства за разпалване на съществуващия спор ", се споделя в изказването на Грузинската патриаршия. Позицията на Путин е " предизвикателство към грузинската страна, грузинските учени и всеки от нас ", се споделя още в изказването.
" Считаме, че упоменатото изказване би трябвало да стане самобитно предизвикателство за грузинската страна, просвета и всеки от нас - ние би трябвало бързо да реагираме. Нужно е да се проведат нужните научни проучвания и материали, отдадени на историята на страната и обособените й интервали, които да се изложат на известен език, а по-късно те би трябвало да се преведат на британски, съветски и други непознати езици. Всеки може да вземе присъединяване в този развой. Между всички ангажирани би трябвало да се проведат полемики по тези проблеми. Патриаршията в Грузия е подготвена да поддържа всестранно организацията на конференции и срещи за разискване на историческите въпроси ", добавя в изказването си Грузинската черква.
Причина за реакцията на Грузинската патриаршия е изявление на Путин в Екатеринбург от 9 юли, който подлага на критика " антируските настроения в Грузия, раздухвани от хора, които нищо не знаят, а в случай че знаят - го пренебрегват ". Той " подсети ", че Осетия е влезнала в състава на Руската империя в завършек на XVIII век като независима страна, а Абхазия е влезнала в Руската империя като княжество. " По-късно се случват събития в границите на единната страна - южната част на Осетия влиза в Тбилиска губерния, тогава не е имало никаква Грузия. Когато след Първата международна война се разпада Руската империя, Грузия прави опит да погълне Абхазия и благодарение на немските войски през 1918 година Абхазия е окупирана ".
Путин добави, че окупаторите се държали доста грубо. " Още по-твърдо работи грузинската войска в Осетия през 1919-1920 година ". Според Путин " по времето на Съветския Съюз е планувано образуването на Абхазка социалистическа република, в чийто състав влиза днешна Грузия ". Това се " трансформирало по времето на Сталин " - Абхазия влезнала в състава на Грузинската руска социалистическа република.
Припомняме, че единствено преди 11 години се стигна до военни дейности сред Русия и Грузия точно поради Южна Осетия и Абхазия. В този материал можете да научите повече детайлности!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР