Изявление в този смисъл бе направено от Шмигал по време

...
Изявление в този смисъл бе направено от Шмигал по време
Коментари Харесай

Премиерите на Украйна и Катар постигнаха съгласие в Киев относно нуждата от инициативата ”Зърно от Украйна”

Изявление в този смисъл бе направено от Шмигал по време на взаимна конференция с катарския му сътрудник.

 

Украинският министър председател посочи, че отдръпването на Русия от черноморската зърнена договорка, закононарушенията й против човечеството, военните закононарушения и геноцидът над украинския народ постановат неотложен и съдбоносен отговор от страна на световната общност.

 

По думите му излизането на Русия от зърненото съглашение е заплашило живота на милиони хора, освен в Украйна, само че и по целия свят, най-много в Африка, Азия и съответно в Близкия изток.

 

" Заедно с премиера и министър на външните работи на страната Катар изтъкнахме значимостта от възобновяване на черноморското зърнено съглашение на фона на потребността от продължаването на самодейността " Зърно от Украйна ", безапелационен бе Шмигал.

 

Укринформ напомня, че Русия приключи черноморската зърнена договорка на 17 юли, в последния ден от периода на съглашението, подписано през юли предходната година с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция по отношение на самодейността " Зърно от Украйна ".

 

В същото време се появи информация, че Катар ще даде филантропична помощ на стойност 100 млн. $ на Украйна, с цел да насърчи опазването на здравето, образованието и интервенциите на страната по разминиране на териториите й. Това също бе оповестено от Шмигал, представен от Ройтерс.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР