Извозването на опасния трихлоретан от девненския завод Полимери започна. Първата

...
Извозването на опасния трихлоретан от девненския завод Полимери започна. Първата
Коментари Харесай

Извозват опасния трихлоретан от Девня

Извозването на рисковия трихлоретан от девненския цех " Полимери " стартира. Първата цистерна от веществото бе натоварена при съществени предпазни ограничения под зоркия взор на полиция, пожарна, гражданска отбрана и представители на РИОСВ-Варна.

Областният шеф на морската столиця Стоян Пасев изясни, че веществото ще се товари в цистерни и ще бъде превозено във Франция, където ще бъде утилизирано. Той добави, че е позволено на компанията реализатор комбинирано товарене и транспортиране на трихлоретана. Предвижда се месечно от резервоара с рисковото вещество да се пълнят по 12 цистерни. Комбинирането на превоза се постанова поради изчезналите жп релси, разпродадени след банкрута на химическия цех.

Общото количество на рисковото вещество е 2640 тона по поръчка от преди няколко години. По думите на Пасев цялата процедура би трябвало да завърши за шест месеца, защото към този момент са минали 4 от плануваните 10. Стойността на цялата интервенция е 12 милиона лв. без Данък добавена стойност. Средствата бяха отпуснати от държавното управление през предходната година.

Кметът на Девня Свилен Шитов напомни, че поради приключването на трихлоретана в общината няколко пъти бе обявявано отчасти бедствено състояние./24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР