Извинителните бележки на децата, издавани от лекар, да бъдат заплащани

...
Извинителните бележки на децата, издавани от лекар, да бъдат заплащани
Коментари Харесай

Лекари искат извинителните бележки да се плащат

Извинителните бележки на децата, издавани от доктор, да бъдат заплащани оферират от Българския лекарски съюз в писмо до здравния министър Кирил Ананиев.
Медиците напомнят, че поради нарасналите условия за надзор на медицинските бележки, в част от лечебните заведения към този момент е избрана цена за издаването им.
Исканията за приемане на бележки са намалели с 30% вследствие на подхванатите ограничения, намалели са и отсъствията на децата.
От Българския лекарски съюз допълват, че въвеждането на цена е лимитирало симулациите на болести от страна на учениците и недоволствата за минимални неразположения. Плащането обаче не се отразява при съществени болести, а спомагателен резултат е освобождението на време за оказване на здравна помощ на пациентите, които действително се нуждаят от такава,
Издаването на здравна записка за неявяване против възнаграждение би понижило загубите на практиките от нарасналите разноски за прехрана, настояват от браншовата организация. И допълват, че по този начин ще се даде опция да се запазят лекарските практики, в които доминират пациенти деца.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР