Известно е, че китайските имитации нанасят огромни щети, включително на

...
Известно е, че китайските имитации нанасят огромни щети, включително на
Коментари Харесай

Германия - страна на фалшификаторите


Известно е, че китайските фалшификати нанасят големи вреди, в това число на немската стопанска система. Малцина обаче знаят, че самата Германия е на второ място по производството на имитации. Тя се подрежда даже преди Турция.

На всеки две години немският Съюз на производителите на машини и уреди VDMA организира изследване измежду своите членове на тематика " фалшифицирани артикули ". В най-новото проучване е регистриран нов връх. " Междувременно към този момент над 70 % от немските компании са наранени от казуса ", показва Щефен Цимерман от VDMA.

През 2013-та година фалшификацията на артикули е нанесла на немските компании, произвеждащи машини и уреди, вреди за близо 8 милиарда евро. В тази връзка Цимерман е пресметнал, че с толкоз доста пари в бранша е можело да вземем за пример да бъдат разкрити 38 000 нови работни места.

Фабриката в гаража

По предписание плагиаторите се стопират на всеки артикул, който може да донесе облага. " Междувременно се вършат фалшификати и на цели машини. Правят се копия на металните елементи на машината и на целия ѝ програмен продукт, а нерядко по този метод се създават и аварийни елементи ", споделя Цимерман и изяснява, че има и различен тип фалшификати, които засягат единствено дизайна, т.е. става дума за устрема копието да се докара единствено на външен тип. " При този тип имитации от вътрешната страна машината няма нищо общо с истинския артикул и постоянно даже не извършва функционалностите си ", споделя специалистът. В тези случаи е най-лесно да се потвърди, че продуктът е подправен.

Според немските компании, в ролята на плагиаторите влизат най-често конкурентни компании. На второ място са така наречен " ъндърграунд заводи " - гаражи или цехове в задни дворове, в които се създават имитации.
Открийте разликите
Първите три страни в класацията

Когато приказваме за произвеждане на имитации, несъзнателно се сещаме преди всичко за Китай. И в действителност, китайците са най-големите производители на фалшификати на машини и уреди. Цели 72 % от всички открити имитации са създадени в Народната република. На второ място измежду производителите е Германия. От VDMA са открили, че съвсем всеки четвърти фалшификат е " made in Germany ". Така немските плагиатори са изместили даже Турция от второто ѝ място в тази ранглиста.

Щефен Цимерман изяснява, че до момента в който китайските фалшификати се считат за нискокачествени имитации, създадените в Германия се дефинират като " хай-тек плагиати ". " Висококачествените плагиати са знак за това, че заплахата в Германия е доста сериозна и би трябвало да бъде вземана насериозно ", заключава специалистът от VDMA.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР