Известно е, че бирата е едно от най-старите питиета и

...
Известно е, че бирата е едно от най-старите питиета и
Коментари Харесай

В Международния ден на бирата си говорим за всички нейни златни качества, и за това как прави мъжете богове в леглото

Известно е, че бирата е едно от най-старите напитки и още в античен Шумер и Египет са ѝ отдавали огромно почитание и респект. Не на последно място би трябвало да се означи, че пивото е една от напитките, които хората употребяват на драго сърце през последните 30 века.

В Международния ден на билата си припомняме някои от най-интересните и любопитни обстоятелства за обичаната от епохи кехлибарена напитка.

Най-новите данни в проучване на италиански учени демонстрира, че просто не трябва да стопираме да я пием. Защо ли? Ами тъй като прави и мъжете, и дамите по-щастливи. Оказва се, че мъжете, които пият по една бира дневно, създават повече сперма!



В проучването на италиански учени са взели участие 323 мъже, които пиели разнообразни количества алкохол. Финалните данни посочили, че тези, които пият повече, имат по-висококачествена сперма. Това пък значи, че вършат и повече и по-качествен секс.

Ето за какво, девойки - не се цупете идващия път, когато обичаният ви посегне към хладилника с бира.

Напротив. Най-добре му предложете сама да му налеете.

Говорейки за бира, се сещаме, че с изключение на приятна и разхлаждаща, тя съдържа и скъпи минерали и микроелементи.

Неслучайно бабите и майките ни са употребявали пенливата течност в своята грижа за хубостта. (Да не приказваме обаче и какъв брой нелепи случки са имали в устрема си да бъдат „ бирено красиви ”. По-скоро са били „ бирено ухаещи ”.)

Хмелът, бирената квас, витамините от група Б и другите хранителни субстанции, които са измежду съставките на напитката, има благоприятен резултат върху кожата, хидратират добре, подмладяват.

Ето и няколко хрумвания за маски с бира. Запомнете, че би трябвало да спазите количеството бира, посочено в продуктите за всяка маска. Иначе рискувате да заличите естествената си миризма за сметка на бирената:



За суха кожа

Трябват ви 2 с.л. бира, които да разбъркате с ½ ч.л. зехтин (или бадимово масло) и 2 ч.л. мед. Нанесете на лицето за 10 минути и изплакнете с хладка вода. Преди използването на тази маска, е добре да прочистите лицето си на парна баня.

За мазна кожа

Смесете една трета от бутилка бира със сок от един лимон и 1 ч.л. мед. Затоплете, до момента в който медът се разтопи. След като се охлади, нанесете върху лицето за 5-10 минутки. Изплакнете с преварена вода.

За комбинирана кожа

Настържете една краставица, прибавете яйчен белтък и половин бира. Нанесете сместа върху лицето, а от горната страна поставете марля, напоена със студена вода. След 10-15 минути се измийте с преварена вода.



Не са по никакъв начин малко и здравословните качества, с които тази антична напитка може да се похвали:

Бирата не съдържа доста протеини, само че наличието на минерали в нея е доста, което я прави идеална напитка при настинка и грип.

В допълнение пенливата напитка е богата на витамините В1, В2 и РР. Също по този начин тя е нискокалорична, защото се прави единствено от хмел, квас, вода и малц, който е богат на въглехидрати, ензими и минерали. Хмелът има обезболяващо деяние и може да служи като дезинфектант с успокоителен резултат.

Редовната консумация на бира понижава риска от рак. Чаша бира на празен корем защищава от гастрит, задейства производството на стомашен сок и контролира изпотяването.

Студената бира оказва помощ за премахването на бръчките, факт, който доста малко хора знаят.

Пивото е потребно и за косата, като отстранява пърхота. Също по този начин подмладява клетките и форсира метаболизма на организма.



Колко алкохол има в една бира?

Бирата е най-често употребяваното алкохолно пиво, след водата и чая. Бирата се получава, като се вари и ферментира нишесте, което бива получавано от зърнено-житни култури. А те най-често са малцов ечемик, пшеница, ръж, царевица, ориз, овес, сорго, лимец. Ферментацията се получава посредством прибавяне на квас.

Мястото, в което бирата бива създавана, е пивоварна. Според метода, по който бирата ферментира, бива ейл, лагер и ламбик. Алкохолното наличие на бирата нормално е сред 4 и 6 %, макар че на пазара има и много по-алкохолни бири. Която и бира да изберете, даже и безалкохолната, не би трябвало никога да прекалявате. В състава на бирата има влизат 90 % вода, 4,5 % алкохол, 4 % въглехидрати, белтъци и свободни аминокиселини.

Бирата е известна на всички места по света, само че както и с други типове алкохол, с нейната консумация би трябвало да се внимава, за това не прекалявайте. Консумирайте на драго сърце и мярка, с цел да нямате след това неприятни последици от нейната консумация!


 

 

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР