Известният военен анализатор и специалист по руската армия Дара Масикот

...
Известният военен анализатор и специалист по руската армия Дара Масикот
Коментари Харесай

Анализатор предупреди: Без помощ от Запада фронтът в Украйна може да рухне през лятото

Известният боен анализатор и експерт по съветската войска Дара Масикот от фондация " Карнеги " разгласява в списание Foreign Affairs публикацията " Времето в Украйна изтича ".

" Без увеличение на западната военна помощ и сериозна смяна в тактиката на Киев, позицията на Украйна на бойното поле ще продължи да се утежнява, до момента в който не доближи сериозна точка, може би до лятото ", написа Масикот.

При сегашните темпове, когато потребностите на Украйна от муниции и жива мощ не се задоволяват, украинските части ще стартират да се изтощават, което ще направи съветския пробив действителна опция.

Но в този момент не е време за обезсърчение, а за незабавни дейности. Руските сили имат уязвимости, които могат да бъдат употребявани, и преимущества, които могат да бъдат понижени с течение на времето, само че единствено в случай че Украйна получи това, от което се нуждае в този момент. "

Русия има лимит както на броя на хората, които може да активизира, по този начин и на количеството съоръжение и муниции, които може да създаде. Този предел може да бъде доближат до 2025 година, счита Масико. Но в случай че фронтът се срине по-рано, още тази година, всичко това няма да има значение.

Тя приканва незабавно да се създадат три сложни и непопулярни неща: нова готовност в Украйна, внезапно увеличение на доставките на муниции от Запада (това включва и САЩ) и ускорение на построяването на нови отбранителни линии.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР