Известният в миналото полицай Никола Доганджийски-Колевецо бе спрян и задържан

...
Известният в миналото полицай Никола Доганджийски-Колевецо бе спрян и задържан
Коментари Харесай

Зрелищните арести в Благоевград продължават! Ченгета тарашат 3 часа колата на известен в миналото полицай

Известният в предишното служител на реда Никола Доганджийски-Колевецо бе спрян и арестуван през днешния ден в региона на ЗМК в Благоевград. Според осведомени, служители на реда с часове са тарашили колата му в търсене на документи и улики, които го свързват с акцията, която тече сега в КАТ Благоевград, оповестява struma.com.

На мястото има полиция, а към Колевеца има ченгета от вътрешна сигурност. Предполага се, че той е един от медиаторите, уреждащи бързи номера в КАТ, възползвайки се от старите си връзки със чиновниците и началника Стоицов.

Трима медиатори, уреждали номера на македонци и българи без ред в КАТ против 300 лв., са измежду задържаните през днешния ден в мегаоперацията, която сега тече в КАТ. Според осведомени във Вътрешна сигурност са постъпили сигнали, че избрани благоевградчани отвън системата на КАТ са уреждали против пари по бързото доставяне с номера при регистрациите на коли. Имената им ще съобщим по-късно, защото към момента вървят дейности, на които не желаеме да пречим.

Посредниците поддържали връзка с шефове в КАТ, а дейностите им не можели да бъдат осъществени, без знанието на началника Данаил Стоицов, считат проверяващи, по тази причина той също ще бъде арестуван за разпит през днешния ден. Дали ще остане трайно в ареста, следва да забележим. Заедно със Стоцов, чиято брачна половинка работи в пункт за регистрация на коли пред постройката на КАТ, ще бъде арестуван и притежателят му Бойко Ш., както и 2 служителки на гишетата за регистрация.

Над 10 сигнала има постъпили в КАТ най-вече от водачи, платили си за услугата. В схемата са намесени имената на известни благоевградчани и някогашни чиновници в системата. Операцията повтаря мегаакцията в ДАИ преди месец, при която поради корупционни дейности бяха задържани 10 чиновници.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР