Известният тенор Калуди Калудов ще отпразнува във Варна 40 години

...
Известният тенор Калуди Калудов ще отпразнува във Варна 40 години
Коментари Харесай

Палячи на Леонкавало под купола на цирка

Известният тенор Калуди Калудов ще отпразнува във Варна 40 години на сцената в ролята на Канио от операта "Палячи " на Леонкавало. Уникалният театър - взаимна продукция на Старозагорската опера и цирк "Балкански ", ще бъде показан за първи път във Варна на 3 и 4 септември от 19 ч. в шапитото на цирка (бул. "Цар Освободител " до бензиностанция "Кава Петрол "), научи ДУМА от Сийка Лапачка, пиар специалист. Идеята за опера в цирка е на Калудов, прегърната възторжено и осъществена от режисьора и шеф на Старозагорската опера Огнян Драганов. Премиерата се състоя с огромен триумф на 20 юни в Стара Загора.
"Палячи " на Леонкавало е единствената опера със сюжет по автентичен случай и разказващ за живота и персоналната драма на актьора. В новата режисура на "Палячи " пътуващата натрупа е циркова и действието се развива измежду естествения фон на арената на цирк "Балкански ". Спектаклите на 3 и 4 септември ще дирижира основният диригент на Старозагорската опера Ивайло Кринчев. Художници на костюмите са Каталин Йонеску-Арборе (Румъния) и Салваторе Русо (Италия). Варненци и посетители на града могат да чакат невероятна и въздействаща класическа режисура с присъединяване на звездни солисти, хора и оркестъра на Държавната опера в Стара Загора. В ролята на Канио на 3 септември ще бъде Калудов, а на 4 септември - Георги Динев. В ролята на Неда ще се показват Анна Дитри (3-ти) и Деси Стефанова (4-ти). Ролите на шефа на цирка и Тонио ще си споделят Александър Крунев и Нико Исаков. Валери Турманов (3-ти) и Теодор Петков (4-ти) феновете ще видят в облика на Силвио, а Ивайло Йовчев - в ролята на Бепо.
Под купола ще бъде показана атрактивна стратегия в осъществяване на актьори от цирк "Балкански ". Номерата са точно подбрани от креативния екип, с цел да се впишат разумно в музикалната драматургия и да подсилят колорита на реалистичната артистична атмосфера. Изключително вълнуващо е новото лазерно шоу на музиката на интермецото от операта "Палячи ".
След гостуването във Варна "Палячи " ще има представления в Пловдив (22 и 23 октомври) и София (19 и 20 ноември).


Снимки ДО Стара Загора


Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР