Известният със своята професия на ковач в Банско Радослав Сарафов

...
Известният със своята професия на ковач в Банско Радослав Сарафов
Коментари Харесай

Ковач в Банско се оплака от брутално полицейско насилие

Известният със своята специалност на ковач в Банско Радослав Сарафов се оплака, че е станал жертва на брутално полицейско принуждение от чиновници на жандармерията.

Мъжът твърди, че през нощта в събота против неделя, до момента в който е чакал свои сътрудници на тротоара, е бил атакуван без причина от служителите на реда и само намесата на неговите сътрудници е предотватила по-тежък побой.

„ Ако ги нямаше, несъмнено щяха да ме смелят. Аз бях на земята и ме мачкаха”, споделя Сарафов пред Нова тв.

„ Оставих колата си в цеха и потеглих да се прибирам пешком. Изчаках още няколко мои сътрудници на два метра от колата на жандармерията. Отвори се задният прозорец и от вътрешната страна индивидът попита: „ Какъв си ти, бе?”. Аз отговорих и ми се сподели още: „ Разкарай се, изчезвай незабавно!”.

Казах им: „ Добре, очаквам сътрудниците, с цел да потегли ". Те ми отвърнаха, че им преча да работят. Моята реакция беше: „ Как ви преча, аз не съм върху патрулката, а съм на улицата”. Явно това нещо ги предизвика по някакъв метод. Излезе човек от шофьорската врата и непосредствено ме изрита в коляното. Паднах на земята и те започнаха да ме ритат още”, описа мъжът.

Агресията на жандармеристите спряла, чак когато сътрудниците на Сарафов виждат какво се случва и се обаждат на тел. 112. Малко по-късно идва и патрулен автомобил от РУ-Банско.

После потърпевшият е имал среща с юриста си, с цел да напише тъжба. "Нито ми потърсиха персонална карта, от това нещо няма протокол ", твърди Сарафов. От полицията обясниха, че стартира вътрешна инспекция по случая, с цел да се обясни дали чиновниците на реда са надвишили правата си.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР