Известният онколог и лъчетерапевт проф. д-р Йордан Тодоров - една

...
Известният онколог и лъчетерапевт проф. д-р Йордан Тодоров - една
Коментари Харесай

Почина светилото в онкологията проф. д-р Йордан Тодоров

Известният онколог и лъчетерапевт проф. доктор Йордан Тодоров - една от емблемите на Клиниката по здравна онкология в УМБАЛ " Царица Йоанна - ИСУЛ ", е умрял ненадейно на 18 юли, оповестиха на уеб страницата на болничното заведение негови сътрудници.

По думите им, цели 44 години от трудовия му път са били свързани с болничното заведение.

Проф. Д-р Йордан Тодоров е роден на 7.04.1936 година в с. Долни Луковит. Завършва гимназия в София, а по-късно и Медицинския университет в столицата. Четири години работи по систематизиране в село Миковица. След това за година и половина е част от екипа на тогавашното Министерство на здравеопазването. В Клиниката по здравна онкология на УМБАЛ " Царица Йоанна - ИСУЛ " постъпва през 1966 година при проф. Митров.

Любимец на пациентите и извънредно почитан от сътрудниците си, той оставя дълбока следа в историята освен на УМБАЛ " Царица Йоанна - ИСУЛ ", само че и на лъчелечението в България като цяло. Днес многочислените му възпитаници не престават неговото дело и развиват Отделението по лъчелечение и метаболитна брахитерапия към Клиниката по здравна онкология на УМБАЛ " Царица Йоанна - ИСУЛ ". Дълбок реверанс пред един огромен човек и доктор, пишат още сътрудниците на проф. Йорданов.

Поклонението ще се извърши на 23 юли от 10:30 часа в Ритуалната зала на Траурен комплекс " Мира ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР