Известният като Любимец 15 евродепутат от квотата на БСП Момчил

...
Известният като Любимец 15 евродепутат от квотата на БСП Момчил
Коментари Харесай

Наш евродепутат защити комунизма, много българи искали пак да се върне

Известният като " Любимец 15 " евродепутат от квотата на Българска социалистическа партия Момчил Неков несъмнено блесна в пленарната зала на Европейския парламент. И повода за това беше апелът му да не се жигосва комунизмът, тъй като доста българи го харесвали и желали да живеят при режим на комунизъм.
Неков разви тезата си по време на парламентарна полемика, проведена от различен наш евродепутат - Андрей Ковачев, определен от квотата на ГЕРБ. Ковачев акцентира, че се навършват 30 години от рухването на комунизма в Европа и изиска " слагане на знак за тъждество сред страданието, породено от фашизма, националсоциализма и комунизма ". Тезата му е, че в исторически проект би трябвало да има извлечени поучения от вредите, породени от комунизма, само че дебатът по този начин и не се е състоял, като в този момент е времето да се състои.
Предвид възхода на национализма и популизма, Ковачев счита, че европейският отговор би трябвало да е образованието - с цел да знаят младите генерации какви вреди са нанесли на Европа тоталитарните режими.
" Трябва да преподам няколко урока на Неков - да знае какво е било, с цел да не заблуждава младите мозъци, които нямат памет за комунизма ", възмути се евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов, представен от в. " 24 часа ".
Само който знае какво е било, може да гледа напред - такава теза развиха участниците, измежду които евродепутати от всички политически фамилии и еврокомисаря по правораздаването Вера Йоурова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР