Известни руски милиблогъри все по-често представят неточно украинските операции за

...
Известни руски милиблогъри все по-често представят неточно украинските операции за
Коментари Харесай

ISW: Кремъл затяга хватката около руските военни пропагандатори

Известни съветски милиблогъри все по-често показват неопределено украинските интервенции за контранастъпление като серия от несполучливи украински офанзиви по цялата линия на прикосновение, пишат в разбора си от Института за проучване на войната. Разпространяват се наново и остарели видеа за агитация. На фрагменти се вижда танк, който побеждава цяла украинска рота с бронирани транспортни средства. В реалност обаче видеото е от 7 юни и демонстрира съветски артилерийски елементи, които удрят украинската колона.

ISW по-рано оцени, че Кремъл евентуално трансформира политиката си по отношение на отразяването на войната, с цел да омаловажава опциите за сполучлива украинска контраатака и да се популяризира като ефикасен боен пълководец. Руските милиблогъри не престават да оповестяват за локализирани украински напредъци и някои проблеми с съветските отбранителни интервенции, само че по-широкото оперативно рамкиране на украинската контраатака в провоенното съветско осведомително пространство е в сходство с евентуалната смяна в представянето на контранастъплението от Кремъл.

Нещо повече - определени съветски милблогъри може би оформят своя роман от боязън от наказване откакто Кремъл арестува видния провоенен критик Игор Гиркин. 

Способността на Кремъл да сътвори по-последователен роман за войната в съветското осведомително пространство остава несигурна и последващите съветски неуспехи или обилни украински триумфи могат да попречат на Москва в това й изпитание. Сегменти от съветското осведомително пространство не престават да се оплакват от систематични проблеми в границите на съветските военни старания в Украйна и доста съветски милблогъри евентуално ще извърнат курса си на показване на украинската контранастъпление при положение на обилни украински облаги. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР