Известната украинска блогърка Соня Стужук, която сега живее в Латвия,

...
Известната украинска блогърка Соня Стужук, която сега живее в Латвия,
Коментари Харесай

Бомбардираха къщата на известна украинска блогърка с коктейли Молотов СНИМКИ

Известната украинска блогърка Соня Стужук, която в този момент живее в Латвия, се оплака, че тази нощ къщата й в Рига е била бомбардирана с коктейли Молотов. Преди този случай Стужук говореше за закани против нея от някоя си Юлия, съобщава сайтът " ТСН ".

Според публицисти нападението е осъществено в два през нощта. В своя Instagram Стужук написа, че е имала шанс, че не е спала тази нощ, защото фасадата на къщата, в която се намират самата бременна Стужук, нейният мъж и пет деца, е изгоряла.
 опожарена е стужуковата къща  опожарена е стужуковата къща
" Почти 2 часа през нощта. Нашата къща (където има 5 деца и бременна жена) беше замеряна с коктейли Молотов ", подписа Стужук фотографията си в Instagram.

Според блогърката нейният сътрудник в живота Антон избягал от къщата и изгасил огъня, евентуално уплашил подпалвачите. Стужук разгласява и фотография, където в мненията написа вероятните аргументи за нападението.

" Ами задачата? Да ме сплашат? Или както ми писаха: тъй че вие ​​и вашите копелета да изгорите живи? ", написа тя на фотографията.
 опожарена е стужуковата къща
Освен това Стужук сподели, че след случая пристигнала полиция и почнала следствие.
 опожарена е стужуковата къща
В допълнение към тези фотоси блогърката разгласява апел към неизвестната Юлия, която заплашвала Стужук и разкри нейното местоположение.
 опожарена е стужуковата къща
„ Е, в този момент разбирате, че това даже не е гонене и клюка? “, написа Стужук.

Заслужава да се означи, че в този момент всички страници на известната украинска блогърка в обществените мрежи към този момент са блокирани. След случая страницата в Instagram на адрес "  instagram.com/sofia_stuzhuk  " е недостъпна. Също по този начин страницата на София Стужук във Facebook съдържа известието „ Това наличие сега не е налично. Собственикът може да е премахнал наличието или да е лимитирал достъпа до него. “

Въпреки това в телеграм канала София Стужук с 320 хиляди клиенти беше публикувана публикация, в която авторката споделя детайлности за случая. Според Стужук тя чула звуци от счупено стъкло, падащи предмети на верандата, след което видяла огнена мълния.

" Включихме светлината, изтичахме долу. Антон го угаси... Не се знае задачата е била единствено да се изплашим, или те щяха да хвърлят по-нататък, в случай че не се бяхме събудили.... Но в случай че аз спях - и гаражът щеше да изгори, където бяха колите - мисля, че всички схващат какво можеше да се случи ", се споделя в известието.

По-рано една от най-популярните блогърки в Украйна София Стужук след 24 февруари избяга в Латвия с децата си. Тя написа пост, в който обясни защо не написа за войната в Украйна. Според нея блогърката не вижда смисъл да написа по тази тематика и не желае „ да се поддава на експанзия и ненавист “.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР