Известната турска певица и актриса Зухал Олджай е била осъдена

...
Известната турска певица и актриса Зухал Олджай е била осъдена
Коментари Харесай

Осъдиха на затвор турска певица заради обида към Ердоган

Известната турска певица и актриса Зухал Олджай е била наказана на 10 месеца затвор поради засегнатост към турския президент Реджеп Ердоган. Олджай е упрекната, че през 2016 година по време на концерт е трансформирала текста на една от песните си. Включила е името на Ердоган в него и е направила афектиран жест с ръка, до момента в който извършва песента, прецизира турският вестник "Хюриет ".

По-конкретно в променената част на текста Зухал Олджай пее: "Реджеп Тайип Ердоган, всичко е празно, всичко е неистина, животът ще свърши един ден и ще кажеш "имах фантазия ", разкрива видео от концерта.

Олджай е отхвърлила обвиняванията, потвърждавайки, че e употребила името на Ердоган, тъй като се римувало, без да има никакъв "скрит или афектиран претекст ". Жестът с ръка пък бил ориентиран към човек от публиката.

Още през 2010 година известната турска певица и актриса е санкционирана с 2 708 $ поради "обида на държавен чиновник "

Изданието показва, че обиждането на президента е закононарушение, наказуемо с до четири години затвор в Турция. Според "Хюриет " юристите на Ердоган са завели повече от 1 800 каузи за засегнатост към президента. Енес Кантер, турски баскетболист, който играе в НБА, също е съден задочно.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР