Известната психоложка Лариса Ренар уточнява какво е нужно, за да

...
Известната психоложка Лариса Ренар уточнява какво е нужно, за да
Коментари Харесай

Тези 10 мантри ще ви помогнат да се превърнете в уверена в себе си жена

Известната психоложка Лариса Ренар прецизира какво е нужно, с цел да станем самостоятелни, само че освен това да имаме триумф в любовния живот. Предлагаме ви 10 ефикасни мантри.

Аз предпочитам себе си и умея да взимам независимо решения

Само ние самите знаем какво е най-хубаво за нас. Ние интуитивно усещаме по кое време предаваме себе си и полезностите си, само че от време на време се тормозим да приказваме за това и да отстояваме мнението си, своето виждане за обстановките, своите решения. Понякога толкоз ни е боязън да изгубим нещо – мъж, работа или утвърждението на близките – че сме подготвени да предадем себе си. Първо в дребните неща, а след това и за по-големи и значими. Иска се вътрешна мощ и храброст, с цел да си кажеш какво е значимо за теб. При това би трябвало да си подготвена, че в случай че индивидът отсреща не желае да изслуша и одобри полезностите ти, той може да си тръгне. Парадоксално обаче точно честността към себе си и към другите поражда най-близките и откровени връзки с хората.

 решения, независима, полезности, най-хубаво за нас, мнение, устояване, заявяване

Моето въодушевление и моето положение не зависят от близките

Нашата целокупност се демонстрира и в това по какъв начин реагираме на настроенията и постъпките на другите хора. Включително и на колегата. Ако всяка рецензия и всяко пропуснато позвъняване ви вкарват в меланхолия, това демонстрира, че вие не се чувствате в естетика със себе си. Най-много ни нараняват нещата, които резонират с нашите вътрешни забрани да постъпваме по сходен метод или в противен случай, с неприемането на същите качества у себе си. Затова преди да упреквате другите и да леете сълзи, уточнете за себе си за какво реагирате по този начин. Кой ваш обичан мазол настъпват близките непрекъснато? На нас ни се случва единствено това, които ние разрешаваме да се случва. Веднага щом си изясним какво става вътре в нас, всичко стартира като по знамение да се трансформира. Колкото по-независими ставаме, толкоз по-малко ни предизвикат и нервират другите хора.

Аз върша това, което ми харесва

Когато една жена се занимава с това, което обича, тя изпитва ентусиазъм, хъс и прилив на сила. Именно изпълващата ни сила е магнитът, който притегля вниманието към нас. Околните и изключително мъжете усещат това. Всеки един мъж ще хареса жена, която има свое обичано занятие. Очите ѝ светят, тя е изпълнена със пристрастеност към живота, мислите ѝ не са заети единствено с колегата. И това още веднъж има връзка със смелостта да бъдеш себе си и да следваш желанията си. Ако обичаното занятие ви обезпечава и прилични приходи, мъжът ще знае, че не сте го избрали поради парите му, а тъй като той ви интересува като персона.

 изобразяване, занимание, личен живот, занятие, последвам желанията си

Аз имам свои ползи, увлечения и занимания, които не съм подготвена да зарежа поради мъж

Има една красива метафора – когато две капки се сливат в една, те се разтварят една в друга и губят себе си, а когато две запалени свещи стартират да горят дружно, пламъкът става по-ярък, само че всяка от тях може да носи своята лична светлина. Отдадеността ни на обичаното занимание, на обичания спорт и на личностното развиване ни разрешава да запазим характерността и уникалността си. Така не се трансформираме в сянка на мъжа, а в противен случай – откриваме му нови хоризонти. Важно е да намирате салдото – не зарязвайте всичко поради мъжа и не зарязвайте мъжа поради всичко. Известната психоложка и писателка Мерилин Аткинсън е споделила, че 12 часа седмично двойката би трябвало да прекарва дружно, а всичкото останало време може да се посвети на нещо друго. Така животът ви ще бъде пълностоен и кондензиран с усещания, а не отегчителен и еднообразен.

Аз имам своя среда, свои другари и обожатели

Общуването с други хора ни въодушевява и развива, дава ни опция да погледнем по нов метод на себе си и на света. Ако дамата се затвори в дребния си фамилен свят или в връзките си с колегата, в даден миг тя ще попадне в клопката на еднотипните мисли и реакции. Така тя ще стане предсказуема, подвластна и скучна. Кръгът от другари и обожатели резервира свежестта на усещането, поддържа обмена с нова информация и познания, както и чувството, че сте забавни за доста хора, в това число и мъже. Важното е единствено да поддържате връзка и флиртувате с другите, само че никога да не изневерявате на обичания си, защото това ще унищожи близостта. Интересът от страна на други мъже ще поддържа в тонус освен вас, само че и колегата ви, който ще осъзнава, че има конкуренция и че не е несъмнено, че той постоянно ще излиза победител от тази конкуренция. Това придава на връзките лека непредсказуемост и освен това ги заздравява.

Аз не разгадавам всичките си секрети и проблеми

Умението да премълчите нещо също ускорява интереса на хората и желанието им да ви опознаят по-добре. Когато дамата споделя прекомерно намерено всички детайлности от живота си – своите болежки и проблеми – се губи очарованието на загадъчността и романтизма. В такива моменти индивидът отсреща стартира да се усеща като правосъден доктор, пред който се изсипват всички черва. Нищо чудно, че по-късно изчезва освен влечението, само че и желанието за другарство. Усещането, че имате до себе си непознат човек, даже в случай че живеете с него към този момент от 20 години, не разрешава и на двамата да се отпускат прекалено много. А и самата мисъл, че имате своите дребни секрети, е вълнуваща и възбуждаща.

Аз не разрешавам на никого да ме подценява, да ме унижава и да демонстрира пренебрежение към мен

Понякога си мислим, че одобряваме индивида, а в действителност го разглезваме. Приемането става, когато разбираме, че всеки си има своя път и своя метод да се прояви, почитаме надълбоко индивида, само че в това време не му разрешаваме да нарушава персоналните ни граници. Ясните правила за това какво е задоволително за вас и какво е безусловно неприемливо ще накарат другите да се вслушват в мнението ви и да почитат полезностите ви. Важно е да говорите и да се разбирате за тези неща, без да стигате до обвинявания, само че заявявайки твърдо каква е позицията ви, какви са правилата ви, възприятията ви и упованията ви по в действителност значимите въпроси.

 отстояване на мнение, нетърпелив към пренебрежение, да си знаеш цената

Аз се подкрепям, добре облечена и образована съм

Самодостатъчната жена си знае цената и влага време и пари в себе си. Нашето отношение към себе си, това до каква степен се ценим сами, дефинира и отношението на другите и оценката им за нас. Когато дамата не помни за себе си, не се развива, не се глези с хубави облекла и поддържане на хубостта си, мъжете (а и всички останали) възприемат това като нейно пренебрежение към самата себе си и си разрешават и те да се държат неуважително с нея. Но от време на време не е значимо даже какво мислят мъжете за нас и по какъв начин ни възприемат, а просто това, че любовта към себе си ни изпълва с сила, ентусиазъм и наслада!

Аз не върша подиуми за всяка дреболия

Мъдрите и самодостатъчни дами се отличават с самообладание и умеене да управляват страстите си. Това не значи, че такава жена е постоянно спокойна. Тя може да вдигне скандал, когато е безусловно спокойна от вътрешната страна, или да остане външно спокойна, когато вътре в нея бушува стихия. Именно този контрастност ѝ придава пикантност и прави любовните връзки по-вълнуващи. Всичките прояви на тази жена обаче са деликатно премислени – и точно това ги прави толкоз мощни и запаметяващи се. Ако пък дамата прекомерно постоянно прави подиуми, това демонстрира нейната нерешителност в себе си и неналичието на самоконтрол.

 въздържан, прочувствена просветеност, отстояване на правила, ценностна система

Аз предпочитам най-хубавото и не съм съгласна на по-малко от това

Самодостатъчната жена може да си разреши да бъде себе си, да отстоява правилата си, да се занимава с нещата, които обича, да поддържа връзка и да живее пълноценно, без да се концентрира напълно върху колегата – само че постоянно намира време за него и му дава обич, без да желае нищо в подмяна. При това тя може да си разреши да избере най-хубавия мъж за себе си, осъзнавайки своите достолепия, приемайки минусите си и знаейки, че „ по-добре да съм сама, в сравнение с с който ми падне “. Самотата не я прави нещастна, а в противен случай – разрешава ѝ да остане в естетика със себе си, без да се хаби за ненужни връзки, срещи и занимания. Избирайки най-хубавото за себе си, вие ставате по-силни.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР