Известната журналистка от БНТ Искра Банкова отлетя към небето четири

...
Известната журналистка от БНТ Искра Банкова отлетя към небето четири
Коментари Харесай

Мистерия обви трагичната смърт на журналистката Искра Банкова: Колата й е влачена 150м, а сутринта…

Известната журналистка от Българска национална телевизия Искра Банкова отлетя към небето четири години след загубата на сина си – артиста Йосиф Шамли.
Кончината й бе непредвидена. Тя си отиде на железопътен прелез сред селата Русаля и Дичин край Павликени. Така и не излиза наяве какво тъкмо е правила там и за какво не е спряла на спусната преграда. Инцидентът се е случил на 5 август, измежду бял ден – към 14 часа.
Очевидци разкриват, че ударът бил доста заплашителен, а автомобилът на Банкова бил влачен от влака близо 150 метра. Пътувала сама в автомобила. Преди да тръгне от вкъщи си в столичния квартал „ Овча купел “, била в положително въодушевление.
Искра живеела на фамилни начала със столичен преподавател по логика на психиката, който бил 10 години по-млад от нея. Когато научил трагичната новина, той изпаднал в потрес, тъй като тя била единствената му близка, написа „ Уикенд “.
Запознати с житието й напомнят, че синът й Йосиф бе нейната огромна уязвимост. След кончината му през октомври 2019 година, журналистката, която бе първият професионален пиар в България и следеше за общественото държание на президента Желю Желев и фамилията му, постоянно повтаряла пред другари, че за нея към този момент няма слънце и не знае по какъв начин ще живее отсега нататък.
Макар и бунтарка по душа, Искра се смълчала за дълго след тази покруса и даже изпаднала в тежка меланхолия. Станала постоянен клиент на лекарските кабинети и влизала от интервенция в интервенция.
Непрекъснато се чудила за какво Йосиф поставил завършек на живота си и по какъв начин ще гледа трите му дъщери, по какъв път ще поеме снаха й, ще се съгласи ли да й оказва помощ, ще съумеят ли да изгладят връзките си и така нататък
Всеизвестен е фактът, че Йосиф имаше уязвимост към колежката си Касиел Ноа Ашер, която при започване на годината направи трогателен документален филм за него. Заради нея той приел семейството му да е Шамли, вместо Шамлиев. Искра била изрично срещу любовта му с еврейката, както я наричала самата тя.
Две години след гибелта на сина си, Искра почнала да демонстрира обществена интензивност, само че надалеч не както преди. Радвала се, че щерка й се завърнала от Перу и имала втори мъж в живота си – този път българин. За страдание обаче тя по този начин и не дочака внуци от Мила.
Дъщеря й отбелязва, че тялото й ще бъде кремирано, а прахта – разпръсната на обичаното й място.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР