Известната акушерка и бивш лидер на Пакизе Джамбазова от Сандански

...
Известната акушерка и бивш лидер на Пакизе Джамбазова от Сандански
Коментари Харесай

Известна акушерка и активистка на ДПС издъхна пред дома си


Известната акушерка и някогашен водач на Пакизе Джамбазова от Сандански е издъхнала от масиран инфаркт на стотина метра от жилищния блок в жк „ Спартак “, където живее.

На стръмната улица, по която минавала всекидневно по няколко пъти, ненадейно й прилошало, очевидци на случая са подали сигнал на тел. 112, колата за спешна помощ е пристигнала на място, и я закарали в приемен кабинет, където е издъхнала, оповестява struma.bg. 

П. Джамбазова бе първият общински водач на за община Сандански, Кресна и Струмяни. Преди към 7 години тя съобщи властта на по-младите депесари, само че продължи да оказва помощ на локалната конструкция. Наскоро празнува и 50-годишен празник като здравен служащ в с. Игралище.

Като акушерка тя се бе посветила на планинските села в Малешевска планина, в община Струмяни –  Игралище, Палат, Седелец, Махалата, Никудин, Раздол, Цапарево, Гореме и други До последно, на 78 години, бе на работа и помагаше на хората.

На околните си приживе тя е заръчвала неведнъж да бъде заровена до гроба на родителите й в Джигурово, а не в гробищния парк в Сандански. И това нейно предпочитание бе изпълнено.

„ Напусна ни човек, който през целия си житейски път е помагал на хората, който оставаше на назад във времето персоналните си проблеми, а се опитваше да дава на другите. Обичана и уважавана бе от хората ”, описа приятелката й Е. Атанасова. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР