Известен политолог посочи голяма опасност пред ГЕРБ!Ротация на премиера звучи

...
Известен политолог посочи голяма опасност пред ГЕРБ!Ротация на премиера звучи
Коментари Харесай

Голяма опасност пред ГЕРБ! Кой предупреждава

Известен политолог уточни огромна заплаха пред ГЕРБ!

Ротация на премиера звучи като сглобка и сделка. Ако ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ си изберат министър-председател на ротационен принцип, това не е джентълменска спогодба, а открита и ясно декларирана коалиция ". Това сподели политическият анализатор Кристиян Шкварек пред БНР. И добави, че близо две години сме в положение на странна политическа особеност:
-->
" И градските демократични среди, демократичните хора, са свръхпредставителството на едно политическо семейство, което има до 10% електорална тежест. Как събират 20%, 30% на избори? Събират поради особеност - това малко демократично градско ядро яхна смяната, изчегъртването, премахването на модела " ГЕРБ " и съумя да си прилепи към ядрото външна страна от хора, които са от радикално друга кръвна група, само че споделят концепцията да се маха ГЕРБ от властта. Тези 10% си прилепиха първо едни 23% голяма външна страна, в този момент тази външна страна се стопи до 14%.

 Колкото повече не престават да се изобличават като тези, които се пробват да вземат властта непременно, пазят парадокси, толкоз повече ще си отлепят тази огромна външна страна, до момента в който не си стигнат до ядрото. Докато ПП-ДБ събират нещо над 10%, се намираме в положение на политическа особеност ".

Шкварек уточни, че ГЕРБ вървят по тъничък лед и от доста европействане има риск да си изгубят от електората - към " Възраждане ", към " Не поддържам никого " или към възможен план на Румен Радев.

Според него в обществото се вижда възходяща контракултура.

" Хората схващат връзката сред това, което се случва на открито, и тук. Те сами вършат връзка, че като се вземат решения на централно равнище в Европейски Съюз, това непосредствено касае хората в България. Българинът към този момент разбра, че е част от общ съюз и всичко ни касае ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР