Известен беларуски журналист беше осъден на шест години затвор, предаде

...
Известен беларуски журналист беше осъден на шест години затвор, предаде
Коментари Харесай

Беларус хвърля в затвора опозиционен журналист

Известен беларуски публицист беше наказан на шест години затвор, съобщи Асошиейтед прес.

Четиресет и пет годишният Павел Можейко беше приет за отговорен от съда в западния беларуски град Гродно в „ съучастничество в екстремистка активност “ за това, че е отразявал дейностите на политическата съпротива.

Той беше упрекнат, че е работил за медии като „ Белсат ТВ “, която предава на беларуски от прилежаща Полша. Беларуските управляващи оповестиха „ Белсат “ за „ екстремистка “ организация.

Адвокатът Юлия Юргилевич беше наказана по същото дело, също на шест години затвор, откакто беше упрекната, че е предавала на Можейко сведения за беларуски политически пандизчии, в частност за Алес Пушкин, който умря в затвор в Беларус по-рано този месец.

През февруари предходната година 42-годишната Юргилевич, която е практикуващ правист от съвсем 18 години и е защитавала правозащитници, беше лишена от право да упражнява специалността си.

Присъдите са поредна стъпка от продължаващи от години репресии против опозиционни фигури, самостоятелни публицисти и правозащитници, отбелязва Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР