Изведоха първите шест момчета от групата, блокирана в пещера в

...
Изведоха първите шест момчета от групата, блокирана в пещера в
Коментари Харесай

Извадиха 6 от 12-те деца от пещерата в Тайланд

Изведоха първите шест момчета от групата, блокирана в пещера в Тайланд, предадоха международните организации, като се позоваха на локални медии. Спасителите дружно с децата, са минали 4 километра, с цел да се доберат до един от изходите. Момчетата са настанени в полева болница покрай пещерата, където са подложени на физически обзор.
На 23 юни представители на управляващите откриха край входа на пещерата мотоциклет, колела и спортна екипировка. От локален футболен тим удостоверили, че откритите движимости принадлежат на група от 12 момчета на възраст сред 11 и 16 години, водени от 25-годишен треньор.
Пещерата, която се простира на близо 10 километра, има няколко входа и изхода. Групата се оказала блокирана вътре, откакто част от пещерата била наводнена поради проливни дъждове.
За да извадят 13-те души от пещерата са пратени 13 задгранични водолази, пет тайландски водолази, пет морски пехотинци, добавя Ройтерс.
Спасителните екипи от 3-4 дни са репетирали изваждането на момчетата.
Операцията обаче може да отнеме 3-4 дни. Но може и още през днешния ден в 21 ч. локално време (10 ч. източно-американско време, 17 ч. българско време) да бъде изваден някой, сподели ръководителят на избавителните действия.
Момчетата ще бъдат изваждани поетапно, като всяко едно ще е придружавано от двама водолази. Единственият метод за изваждането им е през тъмни и тесни пасажи, цялостни с тиня и вода и със мощни течения и при въздух, в който кислородът не доближава. Момчетата и техният треньор обаче са подготвени да се гмуркат.
Вчера губернаторът Наронгсак Осатанакорн сподели, че в този момент изискванията за изваждането на групата са най-подходящи - равнището на водата в пещерата е спаднало през последните дни и времето е удобно.
Спасителите, които вземат участие в интервенцията по изваждането на 12-те момчета и техния треньор по футбол от тайландска пещера, разпоредиха всички, които нямат нещо общо със избавителната акция, да изоставен региона.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР