Извършен анализ ясно показа повишаване на разходите със 60% за

...
Извършен анализ ясно показа повишаване на разходите със 60% за
Коментари Харесай

Цените за ползване на спортни общински имоти в Бургас скачат заради кризата, вижте с колко

Извършен разбор ясно сподели повишение на разноските със 60% за 2022 година по отношение на 2021 година

Приетите през днешния ден нови цени на общинското дружество „ Общински парцели “ в Бургас са директно свързани с повишението на цените на ел. сила, горива, газа, водата и други Това е довело до доста увеличение на разноските за поддръжка на общинските парцели и общинската спортната база и се постанова изменение в цените. Извършения разбор ясно сподели повишение на разноските със 60% за 2022 година по отношение на 2021 година

Вземайки поради икономическата конюнктура в страната, както и отчитайки, че спортните парцели – общинска благосъстоятелност са предопределени за подготовка на състезатели и за трайно облекчаване на публичните потребности в региона на физическото образование, спорта, за осъществяване на спортни, културни и други мероприятия, само се предлага следното:

Спортна зала " Младост " за прилагане на офис пространства от спортни клубове от 40,00 лева./месец на 60,00 лева на месец.

Спортна зала „ Никола Станчев ” за прилагане на офис пространства от спортни клубове от 30,00 лева./месец на 60,00 лева на месец.

Спортна зала " Б. Брънзов " за прилагане на офис пространства от спортни клубове от 40,00 лева./месец на 60,00 лева на месец.

Спортен комплекс „ Изгрев ” за прилагане на офис пространства от спортни клубове от 40,00 лева./месец на 60,00 лева на месец.

Спортно възстановителен център с. Ветрен – апартамент от 73,00 лева на 80,00 лева

Открит Плувен басейн „ Флора ”

за прилагане на шезлонг – 4,00 лева./ползване;

прилагане на офис помещение / складово помещение от спортни клубове със подписан контракт с Оперативна програма " Общински парцели " - от 20,00 лева /месец / на 60,00 лева /месец

Спортна зала „ Нефтохимик “ за прилагане на офис пространства от спортни клубове от 40,00 лева./месец на 60,00 лева на месец.

Открит Плувен басейн „ Минерални бани “ – за възрастни от 4,00 лева на 6,00 лева, а за възпитаници, студенти и пенсионери от 2,00 лева на 3,00 лева

Спортна зала към Учебен корпус „ ПМГ/ГРЕ “ - съществена зала ет. 3 от 25,00 лева /час/ на 40,00 лева./ час.

На Оперативна програма „ Общински парцели ” е предоставена за ръководство и пристанищната инфраструктура.

Изградените пристанищни обекти, стават все по - атрактивни освен за риболовците, само че и за жителите и гостите на града, които ги употребяват за разходка, отдих и за образуване на събития, заради което е належащо да се дефинират цени за нов тип услуги за Рибарско Пристанище Сарафово, Лодкостоянка „ Крайморие ” и лодкостоянка „ Ченгене скеле “, които са подроно посочени в предлаганата редакция па раздела.

С предлаганите промени се ще се реализира оправдано прилагане на общинските парцели, спортни обекти, почивни бази и пристанищна инфраструктура. При образуването на цените на описаните услуги, определяща е пазарната обстановка към сегашния миг. Общинското дружество цели с активността си да осъществя финансови приходи за община Бургас, по този начин и да подтиква подрастващото население да спортува интензивно, да предизвиква развиването на физическото образование и спорта.

Важно е да се уточни, че според член 5, алинея 2 от Наредбата за реда и изискванията за прилагане на спортни обекти и уреди, благосъстоятелност на община Бургас, предоставени за ръководство на Оперативна програма „ Общински парцели ”, спортни организации, регистрирани като юридически лица с нестопанска цел за реализиране на общественополезна активност, които обезпечават целогодишно, съгласно спецификата на типа спорт, безвъзмездни занимания с двигателна интензивност и спорт на деца и възпитаници (начално обучение) и лица в неравностойно състояние се употребяват от право на отстъпка в размер на 50% от цената за прилагане на спортните обекти, избрана с Раздел III Оперативна програма „ Общински парцели ” на Приложение № 6 от НОАМТЦУТОБ.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР