Извънредното заседание на Общинския съвет във Велинград, на което трябваше

...
Извънредното заседание на Общинския съвет във Велинград, на което трябваше
Коментари Харесай

Провали се и втората сесия за отстраняването на управителя на МБАЛ-Велинград

Извънредното съвещание на Общинския съвет във Велинград, на което трябваше да се прегласува отстраняването на шефа на Общинската болница в града доктор Данчо Гурдев, още веднъж се провали. То бе планувано в навечерието на великденските празници, само че за повторно не се събра кворум.

Управителят бе отхвърлен от поста по предложение на кмета на Велинград доктор Костадин Коев през февруари. Посоченият претекст бе сигнал за злоупотреби. Петнайсет съветници тогава поддържаха предлагането договорът с доктор Гурдев да бъде преустановен дефинитивно, а до осъществяване на конкурс поста му да поеме доктор Заприн Пепелов. Това провокира всеобщи митинги поради подозренията, че по този начин се прави следващ опит за отнемане на болничното заведение от частен вложител в опазването на здравето.

Областният шеф на Пазарджик Трендафил Величков обаче върна решението като незаконосъобразно и го нападна пред Административния съд. Отстраненият доктор Гурдев пък апелира пред Окръжния съд, който също постанови анулацията на решението. Така се стигна до насрочване на изключителна сесия през март, която не се състоя заради липса на кворум, както и второто изключително съвещание на 13 април. Протести в отбрана на доктор Гурдев съпътстваха всяко от съвещанията.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР