"Извънредното положение дойде изведнъж и нямаше време за обсъждане, тръгнахме

...
"Извънредното положение дойде изведнъж и нямаше време за обсъждане, тръгнахме
Коментари Харесай

Валерия Велева: Радев се самоизолира, пропусна няколко шанса да покаже, че е водачът на нацията

"Извънредното състояние пристигна внезапно и нямаше време за разискване, тръгнахме да го търсим в Конституцията. Правителството съумя да обоснове за какво е належащо във връзка с работата на институциите ". Това показа Валерия Велева в предаването "Офанзива " по Канал 3.

"Политиците схванаха, че в този момент не е време разделно, както самият акт, по този начин и поддръжката за изключителното състояние са невиждани. Лидерите на парламентарните групи са стигнали до консенсус, ГЕРБ са приели с всички претенции на опозицията, както и противоположното, получил се е синхрон, който в такива случаи би трябвало да се покаже пред народа ", добави тя.

"Изненадващо е, че Радев се самоизолира от този акт на политическите сили. Той пропусна няколко шанса да покаже, че е лидерът на нацията, с най-голям рейтинг. Трябваше да направи няколко неща – в петък сутринта имаше опция да отиде в Народното събрание и да стои като поръчител за това, което става, като висш стожер на законността в страната. Парламентът не е спектакъл, президентът постоянно може да отиде и да изиска наличие. Защо не го направи, за мен е необяснимо, беше пропуск ", показа Велева.

"Вечерта също имаше късмет да каже одобрявам или не одобрявам ограниченията. Той се смутоляви, не реагира, можеше да каже "спрете да купувате тоалетна хартия, не се блъскайте по магазините, да каже, че имаме ресурси ", да бъде същински татко на нацията и да стане изразител на 2,5 млн. души, които са дали своят вот за него ", разяснява тя.

Румен Радев: Пандемията от ковид подлага на тестване обществото ни

"Когато споделиха, че е подписал указите можеше да излезе и да каже, че е подкрепил ограниченията на държавното управление. Поведението на Илияна Йотова е държавническо, по този начин трябваше да направи президента. Всеки дава отговор самичък за себе си. Тя се появи като общественик. Радев пропусна политически късмет ", съобщи Валерия Велева.

"Хората, които го поддържат считат, че вярно реагира, тъй като не трябва да се поддържат ограниченията на ГЕРБ, такова мислене е окопно, не е държавническо, неуместно. Ако той евентуално желае да има втори мандат, с такова мислене на парче, това не е държание на президент. Това му държание е разочаровало доста от неговите симпатизанти, които не са политически обагрени. Радев не може да завоюва нови избори без поддръжката на Българска социалистическа партия ", приключи тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР