„Извънредно положение“: Шестима палестински граждани на Израел са убити за един ден

...
Шест палестински граждани на Израел са били убити при две
Коментари Харесай

Шест палестински граждани на Израел са били убити при две отделни стрелби, каза полицията, последните смъртни случаи в престъпната вълна, която засяга палестинското малцинство в страната.

Петима членове на едно и също семейство бяха убити в сряда при стрелба в Северен Израел. Тримата мъже и две жени бяха застреляни посред бял ден в град Басмат Табун, северозападно от Назарет, се казва в изявление на полицията.

Продължете да четете

списъка от 4 елемента Гневът, тъй като насилствената престъпност нараства в палестинските общности в ИзраелИзраелски министър пристига в Саудитска Арабия на първо публично посещениеИзраел напредва в споразумението за вода срещу енергия с Йордания, ОАЕСАЩ позволяват на израелците да пътуват безвизов въпреки страховете от дискриминациякрай на списъка

Инициативите на Ейбрахам, еврейско-арабска група за застъпничество и наблюдение в Израел, идентифицираха жертвите като двойка и техните три възрастни деца.

Полицията каза, че третира инцидента като криминален и преследва заподозрени нападатели.

По-рано в сряда маскирани въоръжени мъже нападнаха от засада и убиха друг палестински гражданин на Израел, който беше на път за работа в близкия крайбрежен град Хайфа. Полицията каза, че разследва дали двете стрелби са свързани.

Властите в ал-Халиса, квартал Хайфа, където се случи първото убийство в сряда, затвориха всички училища и поискаха учениците да учат от вкъщи поне още един ден.

Смъртните случаи в сряда увеличиха броя на палестински граждани на Израел, убити досега тази година до 188, според инициативите на Ейбрахам.

Палестинците отдавна изразяват гняв от това, което според тях е умишлена липса на полиция в техните градове и квартали, което дава свобода на престъпниците и наркодилърите.

Палестинските граждани на Израел съставляват около 20 процента от 9,7-милионното население на страната. Те също така отдавна страдат от бедност, дискриминация и пренебрежение от страна на правителството.

Крайнодесният министър на националната сигурност на страната, Итамар Бен-Гвир, обеща да овладее престъпността в палестинските общности в Израел, когато встъпи в длъжност в края на миналата година.

Но Бен-Гвир, известен като антипалестински провокатор, изглежда не е направил много, за да осигури безопасността на палестинските градове и села.

Вместо това насилието се засили, като броят на подобни убийства се е случил повече от два пъти през последните години за подобни периоди.

По-малко от 10 процента от подобни случаи са били разрешени тази година, добави групата Abraham Initiatives, описвайки нарастването на насилието като симптом както на безразличието на полицията, така и на палестинското недоверие към полицията.

„Премиерът трябва да уволни министъра на обществената сигурност и незабавно да въведе план за справяне с престъпността в арабското общество. Това е извънредно положение“, се казва в изявление на Abraham Initiatives.

„Полицията няма желанието или капацитета“, каза Табет Абу Рас, директор на групата. „Хората се страхуват да излязат навън. В момента ситуацията е много опасна.“


Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР