Извънредният конгрес на управляващата в Румъния Социалдемократическа партия гласува за

...
Извънредният конгрес на управляващата в Румъния Социалдемократическа партия гласува за
Коментари Харесай

Румъния цели присъединяване към еврозоната до 2024 г.

Извънредният конгрес на ръководещата в Румъния Социалдемократическа партия гласоподава за присъединение на страната към еврозоната до 2024 година, съобщи организация Ройтерс.

" Трябва да бъдем смели и да разберем, че това е наложителна стъпка и единственият късмет за Румъния да седне на масата на богатите страни в Европа. Това е план на национална взаимност ", сподели пред делегатите на конгреса водачът на партията Ливиу Драгня. По думите му суверенитетът на Румъния " ще бъде предпазен със законите, които ще одобри Народното събрание ".

„ При цялото ни почитание към западните страни, които спомагат за модернизирането на Румъния, националният суверенитет би трябвало да се дефинира в Румъния, а не в чужбина ", сподели Драгня. „ Румъния ще затвърждава стратегическото си партньорство със Съединени американски щати, развивайки стопанската система. Имаме доста положително партньорство в региона на защитата, само че Румъния има право да се възползва и от икономическата част на това партньорство. Изпълнихме всичките си военни отговорности. ", добави той.

Същевременно десетки стачкуващи стачкуваха в Букурещ против Социалдемократическата партия, скандирайки " Вие сте крадци ". Полицията задържа трима души за нарушение на публичния ред.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР