Извънредна новина ще обяви по-късно днес Националното управление по въздухоплаване

...
Извънредна новина ще обяви по-късно днес Националното управление по въздухоплаване
Коментари Харесай

US учени от НАСА разкриват изследвания за „водните светове в Слънчевата система“

Извънредна вест ще разгласи по-късно през днешния ден Националното ръководство по въздухоплаване и проучване на галактическото пространство (НАСА), оповестиха международните организации. Това ще стане тъкмо в 21 часа българско време. Очаква се американските учени да разкрият доста значими резултати от извършените проучвания за „ водните светове в нашата Слънчева система„.

Проучванията са направени на няколко спътника на планетите Сатурн и Юпитер, за които от дълго време се знае, че са покрити с пълен пласт лед. Предположенията в научните среди са, че под този пласт има загадъчни океани, в които може да има следи от живот или даже съществуване на живи организми.

На изключителна конференция от 21 часа наше време НАСА ще огласи и данни за най-новия си план – непилотирана експедиция за търсене на живот отвън Земята.

Според предварителните планове тя би трябвало да стартира изследователската си активност през 2020-а година. Интересът на американските учени е фокусиран главно върхе два обекта – луната на Юпитер Европа и спътника на газовия колос Сатурн Ецелад.

Последният прикова вниманието на научните среди, откакто на повърнхостта му бяха снимани великански гейзери от водна маса под високо налягане, доста наподобяващи тези на Земята. Очаква се тази вечер от НАСА да покажат и материали, свързани с работата на галактическия телескоп „ Хъбъл “ и апарата „ Касини “.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР