Извън страната ще бъдат отворени 191 секции за гласуване в

...
Извън страната ще бъдат отворени 191 секции за гласуване в
Коментари Харесай

Отварят 191 секции в 64 държави за евроизборите

Извън страната ще бъдат отворени 191 секции за гласоподаване в 64 страни. Това сподели представителят на ЦИК Александър Андреев на брифинг на Централна изборна комисия.


В държавите-членки на Европейски Съюз секциите са следните:
Англия - 24Германия – 24Испания – 16,Гърция – 13Франция – 10.
„ Ако би трябвало да създадем една параленост, макар че критериите за формиране на изборни секции бяха разнообразни от тези, планувани в изборите за членове на Европейски Съюз през 2014, тогава имаше опцията да бъдат формирани по този начин наречените " автоматизирани секции " на местата, където български жители са дали своят вот в предходните избори “, добави Александър Андреев.
ЦИК: Избори за членове на Европейския парламент 2019www.cik.bg/bg/ep2019
„ През 2014 година общият брой на изборните секции са 179 в 35 страни, като във Англия те са били 25. В германия – 10, от които в следствие с наше решение са понижени на 8 с оглед не приемане на единодушие от приемащата страна. В Испания са били 46, в Гърция – 11 и във Франция – 12 “, сподели още Андреев.
 ЦИК показа бюлетината за европейските избори ЦИК показа бюлетината за европейските избори
Днес Централната изборна комисия показа бюлетината за еворизборите. Тя има две графи.Как наподобява бюлетината и защо да внимаваме, когато гл...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР