Извадиха тялото на мъжот придошла река в Югозападна Сърбия, спасителните

...
Извадиха тялото на мъжот придошла река в Югозападна Сърбия, спасителните
Коментари Харесай

Извадиха тяло на мъж от придошла река в Югозападна Сърбия

Извадиха тялото на мъжот придошла река в Югозападна Сърбия, избавителните екипи търсят и различен мъж, оповестява държавната телевизия в петък в миг, когато наводнения на Балканите затвориха учебни заведения, попречиха придвижването по пътищата и наводниха домове и аграрни площи.

Тялото е било открито в Нови Пазар, където двама мъже, бяха погълнати от водите на река Рашка в четвъртък.

По информация на локалните властинивото на реките е спаднало в петък. Проливните дъждове провокираха свлачища, които затвориха пътища и железопътната линия, свързваща Сърбия със прилежащата Черна гора. Железопътните управляващи обявиха, че пасажерите ще бъдат превозени с рейсове.

Наводненията през тази седмицав Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания и Косово бяха провокирани от изобилните дъждове и извънредно топлото време. Температурите спаднаха в доста региони в петък, като дъждът мина в сняг.

Проливните дъждове са нетипични за зимните месеци. Те доведоха до преливане на редица реки и потоци в района, които наводниха близките региони и принудиха доста хора да изоставен своите домове.

Властите в седем общини в Югозападна Сърбия оповестиха изключително състояние, полагайки старания да удържат надигащите се води. В град Рашка управляващите затвориха детски градини и учебни заведения.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР