Изцяло обновен ще бъде пътят за Банско. Дейностите стартираха тази

...
Изцяло обновен ще бъде пътят за Банско. Дейностите стартираха тази
Коментари Харесай

Ремонтите по основните пътища в Югозападна България продължават

Изцяло освежен ще бъде пътят за Банско. Дейностите стартираха тази седмица и ще продължат до началото на зимния сезон, а дотогава придвижването ще бъде много затруднено.

Продължава укрепването на двете свлачища към тунел " Железница ", поради които се бави стартирането на Автомагистрала " Струма ". Укрепителните действия ще продължат още 3-4 месеца, оповестиха от АПИ. 

Преди месец на ревизия пристигнаха шефът на АПИ, дружно със служебния министър на районното развиване и благоустройството и оповестиха, че редом с укрепването на свлачищата, има опция да пуснат 6 км от новопотроената автомагистрала, с цел да облекчат трафика. Това, обаче, няма да се случи. На междуведомствена комисия преди дни, специалисти са решили, че е доста по-безопасно, първо да се укрепят свлачищата и тогава да се пусне автомагистралата, предава Българска национална телевизия.

От АПИ прецизират, че хоризонтална пътна маркировка ще бъде сложена до началото на зимния сезон. В Кресненското дефиле следва да бъдат инсталирани и няколко камери за следене на скоростта.

Тази седмица стартира повсеместен ремонт на пътя за Банско. Нов асфалт и усъвършенствано отводняване, нови пътни знаци и маркировка ще бъдат сложени по 36-километровия сектор от Симитли до курортния град. Опасните планински скатове ще бъдат обезопасени с нови мрежи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР