Изтребители, природен газ, шпионски скандали, изгонени дипломати, знакови визити във

...
Изтребители, природен газ, шпионски скандали, изгонени дипломати, знакови визити във
Коментари Харесай

Събитията на 2019: България между САЩ и Русия

Изтребители, природен газ, шпионски кавги, изгонени дипломати, знакови визити във Вашингтон и Москва белязаха връзките на България с Русия и Съединени американски щати през 2019-а.

Бойко Борисов, министър-председател на Р България: Ние се стараем да водим такава уравновесена политика.Весела Чернева, Европейски съвет за външна политика: Изглежда, че даваме военна договорка на Съединени американски щати и енергийните планове, които Русия желае. Просто изпълняваме желанията на разнообразни артисти в разнообразни моменти от годината.Проф. Дарина Григорова, СУ " Св. Климент Охридски ": България е сред чука и наковалнята. Това са две огромни сили. Тази интензивност е позитивна, само че тя наподобява по-скоро на лутане сред двете велики сили.
След като България завърши договорката за Ф-16, стана факт и срещата Тръмп-Борисов.

Премиерът Бойко Борисов се срещна с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп тук, в Белия дом, във Вашингтон. Това е първото посещаване на премиера Борисов по покана на президента Тръмп.

Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Имаме доста положителни връзки с България, страховит народ и министър председател, който доста харесваме.
Резултатите от срещата: ще има НАТО-вски Военноморски сили координационен център във Варна, американските визи за българи може да паднат, Тръмп приветства АЕЦ " Белене ", не възрази против " Балкански поток ", контрактуван беше американски полутечен газ през интерконектора с Гърция.
Бойко Борисов, министър-председател на Р България: България е доказана за стратегически газов хъб.
С Русия България стартира строителството на " Балкански поток " и започва търга за АЕЦ " Белене " като интернационален план с руско-американско-френско-германско присъединяване.
Дмитрий Медведев, министър-председател на Русия: Изтребителите постоянно ще дойдат. Важно е да пристигна газът и да работят електроцентралите.
Президентите Радев и Путин се срещнаха за повторно в рамките единствено на две години.
Румен Радев, президент на Р България: Нашата втора среща, господин президент, за подобен къс интервал е явен сигнал за новата динамичност в нашите двустранните връзки.
Отношенията сред България и Русия бяха маркирани и от два шпионски абсурда.

Взаимно двете страни си изгониха дипломати.
Бойко Борисов, министър-председател на Р България: Когато има нещо, с което не сме съгласни, нашето Министерство на външните работи реагира, както и в Унгария. Това е. Не против Русия и хората, които ги харесват.
Владимир Путин размаха пръст на България за забавянето на " Балкански поток ".
Владимир Путин, президент на Русия: Ако българите, не българите, а българското управление не желае, ще намерим други пътища за осъществяване на нашите благоприятни условия.Весела Чернева, Европейски съвет за външна политика: За да можем да балансираме, би трябвало да знаем каква е задачата, тъй като сега знаем единствено каква е цената.Проф. Дарина Григорова, СУ " Св. Климент Охридски ": Ние можем да послужим за намаляване на това патологично съмнение, което е зародило сред Щатите, Русия и Европейски Съюз.
И през 2020-а връзките в триъгълника България-САЩ-Русия ще зависят от двете велики сили и способността ни да маневрираме.
Още по тематиката Събитията на 2019 година
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР