Изтръпването на отделни пръсти или дори на цялата ръка се

...
Изтръпването на отделни пръсти или дори на цялата ръка се
Коментари Харесай

7 важни неща, които ръцете издават за здравето ви

Изтръпването на обособени пръсти или даже на цялата ръка се случва на всеки десети човек по света. Това необичайно възприятие може да е краткотрайно (резултат от най-обикновена умора) или симптом за по-сериозен проблем със здравето.

Ето за какво взехме решение да споделим тази значима информация с вас, която ще ви помогне да разберете какво тъкмо се пробва да ви каже тялото ви.

Умора и безсилие

Как се изявява: когато подвигаме тежки предмети или слагаме китките си в неуместни позиции, ние повдигаме налягането в нервите, намиращи се наоколо до кожата. Това води присъщото „ мравучкане “ по повърхността на всичките ни пръсти.

Какво да вършим: наспете се хубаво, починете си, дано някой ви направи прекрасен масаж.

Липса на витамини

Как се изявява: неналичието на избрани витамини (например E, B1, B6 и B12) постоянно води до чувство за изтръпналост в пръстите на лявата ръка или левия крайник.

Какво да вършим: дайте на тялото изчезналите му витамини. Консултирайте се със експерт, който да дефинира вярната доза, защото несъразмерният банкет на избрани витамини също може да има отрицателен резултат.

Проблеми с гръбначния дирек

Как се изявяват: разнообразни проблеми, свързани с гръбначния дирек, стават видни чрез кутрето на лявата ви ръка. Това се случва след оказване на прекомерно огромен напън върху нервите.

Какво да вършим: хубаво разтегнете гръбнака. Правете йога, гимнастика, плувайте. Не се задържайте прекомерно дълго в седнало състояние.

Синдром на карпалния тунел

Как се демонстрира: синдром на карпалния тунел е болестно положение, което се дължи на прилепяне на един от значимите за ръката нерви – срединния нерв, което се отразява на палеца, показалеца и междинния пръст. Заради постоянно повтаряеми дейности (каквито човек е заставен да прави в работата си например), сухожилията се подуват, а ръката губи чувствителността си.

Какво да вършим: разтягането на ставите или простичките гимнастични извършения ще ви предпазят от синдрома на карпалния тунел.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР