Изтръпваме щом чуем думите обезщетение и бюро по труда. Когато

...
Изтръпваме щом чуем думите обезщетение и бюро по труда. Когато
Коментари Харесай

През колко време имам право на борса

Изтръпваме щом чуем думите обезщетение и бюро по труда. Когато обаче потърсим услугите на дирекцията, не е наложително това да е вследствие от уволняване или редуциране. Понякога самите ние сме тези, които избираме да сменим работното място в търсене на нещо по-удовлетворяващо.

При всички случаи обаче ние имаме право да получим парично заплащане, като в последния случай то е на стойност от 12 лв. дневно. При редуциране зависи от сумата, на която сме се осигурявали, само че таванът е 74,29 лева

Ако останем без работа по-малко от три години, откакто сме били на борсата, получаваме най-малък размер на обезщетение, без значение дали сме напуснали по свое предпочитание, или сме съкратени или уволнени. Имаме право да го получаваме за период от 4 месеца. Това значи, че ние действително постоянно ще можем да се запишем на борсата, само че цената на компенсацията, което ни се поставя ще е друга.

В случай че имаме право на цялостно обезщетение, сумата е в размер 60 на 100 от среднодневния застрахователен приход за последните 24 месеца.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР