Източването на мазута от потъналия преди близо век край Созопол

...
Източването на мазута от потъналия преди близо век край Созопол
Коментари Харесай

Заради лошо време днес няма да източват мазута от Мопанг

Източването на мазута от потъналия преди близо век край Созопол транспортен съд " Мопанг " няма да стартира през днешния ден, заяви БНР, базирайки се на данни на шефа на Изпълнителната организация " Морска администрация " Живко Петров.

Операцията ще се забави поради неприятните метеорологични условия.

По думите на Петров към този момент е образуван екипът, който ще взе участие в дейностите по източването на мазута.

" В момента тъкмо няма водолазано гмуркане долу. Първо, не цялата техника е събрана още на място, има още неща, които би трябвало да си приготвят водолазите, и по-късно ще би трябвало да преценяват по кое време ще е физически допустимо към този момент, заради метеорологичните условия, да стартират ".

Припомняме, по-рано през днешния ден министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски съобщи, че от през днешния ден стартират подготовката и дейностите по източването на мазута от потъналия преди век транспортен съд в Созопол.

" Морска администрация " Варна ще бъде упълномощена с финансова рамка, която ще бъде възобновена от Фонда за бедствия и повреди за неотложно източване на мазута на кораба " Мопанг " от през днешния ден. Финансовата рамка е в размер на 2 454 000 лв.. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР